Max Biaggi dnes jezdil s monopostem Formule 1

Italský jezdec Max Biaggi využil nabídky týmu Midland F1 a na okruhu Silverstone si vyzkoušel jejich vůz pro letošní šampionát Grand Prix Formule 1.

Motocyklový závodník Max Biaggi dnes podruhé ve svém životě usedl do kokpitu závodního automobilu Formule 1. Po své již historické jízdě s monopostem Ferrari (v roce 1999) usedl dnes do vozu nového týmu Midland F1 (bývalý Jordan). Testování, či spíše projížďka po skoro zasněženém okruhu, proběhla v britském Silverstone. Při pouhých pěti stupních celsia absolvoval Biaggi několik kol poté, co se vrátil z USA, kde byl jako host a divák zároveň na několika halových motokrosech. Nyní čeká italského jezdce další intenzivní jednání o své budoucnosti, která pravděpodobně bude směřovat do mistrovství světa Superbike, kde by se měl Biaggi představit s továrním motocyklem Suzuki GSX-R1000. I když prozatím oficiálně nebylo nic oznámeno, internetové stránky televizní společnosti Eurosport nedávno přinesly informaci o tom, že Biaggi se Suzuki již kontrakt pro rok 2006 podepsal.
"Jen co jsem se vrátil z USA, absolvoval jsem dva intenzivní dny zde v Londýně, kde jsem byl u týmu Midland," říká Max Biaggi na svých internetových stránkách. "První den jsem navštívil společnost, druhý den jsem se dostal na okruh, ale povětrnostní podmínky nebyly dobré. Nezastavilo mne to. Absolvoval jsem asi deset kol s mokrými pneumatikami. Mám z toho velmi pozitivní pocit. Chtěl bych všem lidem v týmu poděkovat za to, že mi dali tuto příležitost. Byl to krásný zážitek a já jsem při něm poznal i jak se řídí Formule 1 na mokrém asfaltu."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist