Masarykův okruh převzal pořádání amatérského motocyklového šampionátu

Automotodrom Brno přebírá v roce 2013 pořádání amatérského motocyklového šampionátu, který se v roce 2012 konal pod názvem Troliga Bus CUP. Třídílný seriál se bude konat výhradně na Masarykově okruhu ve spolupráci s Českomoravskou asociací motocyklového sportu a nově ponese název Amatérská motocyklová liga (AML).

Amatérská motocyklová liga je určena všem jezdcům jako volný podnik, k němuž není potřeba vlastnit závodní licenci. „Seriál je předstupněm ke skutečným závodům. Je určený především hobby jezdcům, kteří koketují s myšlenkou začít závodit a chtějí si své schopnosti vyzkoušet předtím, než investují do závodní licence,“ vysvětlila výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Závodníky čekají tři závody, které se pojedou vždy na Masarykově okruhu. První letošní závod se koná 21. května, další je naplánovaný na 17. června a poslední podnik se pojede 19. září.

Automotodrom Brno přistoupil k převzetí šampionátu poté, co se nedohodl na podmínkách pořádání s dosavadními organizátory Troliga Bus CUP. Ti v tuto chvíli nemají zajištěný pronájem dráhy Masarykova okruhu ani Slovakiaringu, kam měl původně šampionát také zavítat. „Nyní čekáme na předání agendy ze strany dosavadního pořadatele FFracing.cz. Během několika dnů spustíme systém přihlašování a začneme přijímat platby za startovné,“ nastínila další postup manažerka motocyklových podniků Automotodromu Brno Radka Dvořáková. Jezdci, kteří se už přihlásili do původního Troliga Bus Cup se mohou přeregistrovat do AML. Po předložení dokladu o zaplacení startovného na Troliga Bus Cup budou osvobozeni od startovného na AML.

Podrobné informace o Amatérské motocyklové lize (zvláštní ustanovení, výše startovného, podmínky účasti, ceny pro vítěze atd.) budou zveřejněny na webu www.automotodrombrno.cz nejpozději do 30. dubna.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist