Macau GP - pátek

Na okruhu Guia v dalekém Macau byla dnes na programu jediná kvalifikace na zítřejší závod Macau Grand Prix.

Na okruhu Guia Circuit v Macau bylo dnes na programu z motocyklové Grand Prix pouze jediná kvalifikace (jinak jezdily auta), která určila postavení na startu zítřejšího závodu, jenž začíná v ranních hodinách sobotního dne (našeho času).
Vítězem kvalifikace se stal John McGuinness, který motocykl Ducati týmu Monstermob Ducati dokázal nejrychleji poslat do uliček náročného okruhu. Bývalý zedník tak potvrdil, že závody typu TT Isle of Man či právě Macau Grand Prix jsou jeho doménou.
I na druhém místě se umístil jezdec stejného týmu, když druhý stroj Ducati 999RS dovedl do cíle se ztrátou 1,323 Stuart Easton. Na třetím místě se kvalifikoval letošní šampión BMW Boxer Cupu - Thomas Hinterreiter z Rakouska, který až na čtvrté místo odsunul favorita Michaela Ruttera.
Rutter nebyl po kvalifikaci spokojený se svými pneumatikami, které v ranním chladu nepracovaly správně (kvalifikace probíhala v 7:30 místního času). Rutter po kvalifikaci prohlásil, že si je jistí tím, že pneumatiky budou v odpoledním závodě (15:15 místního času) pracovat již lépe.
Ve třídě Supersport si svou suverenitu udržel Callum Ramsay, který byl s motocyklem Triumph Daytona opět nejrychlejší. Druhý skončil tentokrát s Hondou CBR 600RR jezdící Australan Cameron Donald a třetí druhý tovární jezdec Triumphu Chris Palmer. Výsledky kvalifikace na 38. Ročník Macau Grand Prix

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist