Lávka Maxe Biaggiho

Vesnička Doudleby v sobotu představila a oficiálně otevřela svou lávku přes řeku Malši. Lávka opravdu dostala slibované jméno po italské hvězdě, která zajistila dvě třetiny rozpočtových nákladů na stavbu této lávky.

“Postavíme tady novou lávku, která vydrží dlouhá léta“, byla slova starosty obce Doudleby pana Josefa Bohdala po vítězství Maxe Biaggiho v naší Grand Prix v Brně.
Jen pro připomínku – po ničivých povodních v létě loňského roku se konala na našem území Gauloises Grand Prix České Republiky. Všichni jezdci třídy MotoGP si vylosovali jméno obce, která v případě vítězství daného jezdce měla získat vybranou, tehdy blíže nespecifikovanou, částku. Dnes již pochopitelně víme, že vítězem byla v zastoupení Maxe Biaggiho obec Doudleby, která v září obdržela částku 1 131 500.- Kč. Peníze doudlebští investovali na stavbu lávky přes ničivou řeku Malši. Již tehdy bylo rozhodnuto, že lávka přes Malši ponese jméno italského jezdce.
Úkol splněn! V sobotu 22. února 2003 se sešli občané Doudleb, Hejtman Jihočeského kraje, zástupci Automotodromu Brno a. s. a další hosté aby slavnostně uvedli do provozu novou lávku přes řeku Malše. Lávka byla postavená za částku 1 800 000,- Kč, na kterou dvěmi třetinami přispěl právě Max Biaggi svým brněnským úspěchem. Starosta obce Doudleby přímo na místě pokřtil šampaňským lávku, která dostala slibované jménu “Lávka Maxe Biaggiho“. U řečnického pultu se vystřídali řečníci, kteří nezapomněli poděkovat jak Automotodromu Brno, tak pochopitelně Maxu Biaggimu, ale i celé promoterské společnosti Moto Grand Prix Dorna Sports ji jejímu šéfovi Carmelu Ezpeletovi.
Ať lávka dlouho slouží nejen doudlebským občanům.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist