Laconi v AMA U. S. Superbike

Régis Laconi nastoupí tento víkend k poslednímu závodu amerického profesionálního mistrovství, kde se společně s Lorenzo Lanzim připojí k továrnímu týmu Ducati Austin, kde nastoupí i uzdravený Eric Bostrom.

Na okruhu Virginia International Raceway v americkém Altonu se o tomto víkendu koná poslední kolo šampionátu AMA U. S. Superbike. Jedná se o odložený závod, který se měl původně konat před třemi týdny, kvůli hurikánu Ivan byl však tento závod odložený.
Původně se měl tohoto závodu s továrním motocyklem Ducati 999 F04 zúčastnit Giovanni Bussei, jenž měl v sedle nahradit tehdy zraněného Erica Bostroma. Odložením závodu se však eBoss dokázal uzdravit natolik, že bude schopen sám nastoupit. Druhý jezdec byl již předem avizovaný a tak nikoho nepřekvapilo, že i do odloženého závodu nastoupí s druhým továrním motocyklem Ducati mladý Ital Lorenzo Lanzi. Dnes však tým Ducati Austin zveřejnil, že v jeho barvách nastoupí i třetí jezdec, který bude vodit tovární stroj Ducati 999 F04. Tímto jezdcem se stal Régis Laconi z Francie, který si tak v USA hodlá prodloužit letošní náročnou sezónu, která pro něj znamenala pozici Vicemistra světa třídy Superbike.
Régis Laconi kvůli startu v AMA testoval v pondělí pneumatiky Michelin. Tento test pneumatik, které používá americký tým továrny Ducati, proběhl na okruhu Magny-Cours těsně před odletem Laconiho do USA.
"Mistrovství Světa jeden týden a AMA další - to je velká změna, která proběhne rychle," komentuje svůj start v Americe Régis Laconi. "Není mnoho času abych se na tento závod připravil, ale jsem velmi šťastný, že můžu tento motocykl vyzkoušet i s pneumatikami Michelin. Jistě, že znám Ducati velmi dobře, ale okruh i soupeři v AMA budou odlišný. Musím se všemu rychle naučit, dobré ale je, že budu mít svého technika Ernesto Marinelliho, stejně jako celý tým z Mistrovství Světa. Pojedu jako vždy co nejlépe umím, jsem si tedy jistý, že můžu uspět." Naproti Laconimu, italský jezdec Lorenzo Lanzi si okruh V. I. R. již vyzkoušel, kdž zde byl právě kvůli tomuto závodu v srpnu testovat.
"Toto je pro mne a Ducati velmi důležitý závod," říká Lorenzo Lanzi, pátý muž letošního Mistrovství Světa Supersport. "Ducati Corse posílá také Régise a tak je vidět, jak moc je tento závod pro ně důležitý. Chtějí sezónu AMA skončit s nejlepším možným výsledkem. Srpnový test sice nebyl moc účinný, protože jsem testoval v dešti, ale alespoň jsem si vyzkoušel okruh. Je to důležité, protože kvůli odložení závodu budeme mít tentokrát pouze sobotní trénink. Nebude to lehký víkend, ale odjíždím tam s cílem jet co nejlépe a pokořit co nejvíce továrních jezdců."
Do závodů se ve V. I. R. vrátí i jeden z nejpopulárnějších jezdců USA Eric Bostrom, který se během přestávky mezi závody uzdravil ze zranění utrpěných při posledním podniku, který se konal na okruhu Road Atlanta. eBoss navštívil několikrát uznávaného chirurga Dr. Artura Tinga, který pomáhá mnoha sportovcům od jejich zdravotních problémů.
"Já jsem pravděpodobně jedním z mála lidí, kteří těží z hurikánu Ivan," říká jezdec, který neměl k závodu v původním termínu vůbec nastoupit. "Těším se Virginie, již dlouho jsem tam nezávodil. S Régisem a Lorenzem budeme značně silný tým Ducati. Rameno se mi dobře zahojilo a tak doufám, že mě nebude omezovat v mém výkonu až si sednu v sobotu na motocykl."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist