Kayo pojede další světový závod

Japonský jezdec Tekkyu Kayo po svém startu v Grand Prix Japonska pojede další závod Mistrovství Světa. Tentokrát se připravuje na World Supersport v Sugo.

Japonský jezdec Tekkyu Kayo, úřadující mistr země ve třídě 250 ccm a účastník nedávného závodu Grand Prix třídy 250 ccm na okruhu Suzuka obdržel v začínající letošní sezóně další divokou kartu do závodu Mistrovství Světa. V tomto druhém případě se však jedná o divokou kartu do blížícího se závodu světového šampionátu třídy Supersport, kterého se Kayo zúčastní na domácím okruhu v Sugo (27. dubna). Po svém devátém místě v Grand Prix na Suzuce se tak Kayo představí v dalším vrcholném světovém šampionátu kde nyní pojede na továrním stroji Yamaha YZF R6 v týmu Yamaha Belgarda na pro něj neznámých pneumatikách Pirelli jež tento italský tým používá.
Stroj japonského jezdce by měl být naprosto rovnocenný továrním strojům jenž v týmu používají jeho jezdci Jürgen Van Den Goorbergh a Simone Sanna. Kayovi se však o přípravu stroje nebudou starat mechanici týmu Yamaha Belgarda, ale Kayovi vlastní domácí mechanici jenž by však měli úzce spolupracovat právě s kmenovými techniky italského týmu.
“Je to poprvé co pojedu na šestistovce. Neměl jsem mnoho příležitosti závodit na čtyřtaktním motocyklu, ale již dvakrát jsem se strojem YZF R7 absolvoval osmihodinový závod na Suzuce,“ říká o plánovaném startu na čtyřtaktu Yamaha Tekkyu Kayo a ihned dodává: “Minulý rok jsem v Suzuce skončil pátý a tak mám nyní dobrý pocit z charakteristik čtyřtaktních motocyklů.“
Japonský jezdec se velice těší nejen na novou zkušenost, ale i na srovnání se svým krajanem Katsuaki Fujiwarou a především na předpokládaný, obrovsky vyrovnaný závod. “Myslím, že to bude příležitost prověřit mé schopnosti ve vyrovnaném závodě, protože pravidla těchto závodů znamenají, že výsledky neurčuje pouze kvalita motocyklů, ale i jízdní dovednosti jezdců“, těší se Kayo na příští neděli.
Tekkyu Kayo se v domácím šampionátu All Japan 250 ccm Championship prosadil již dvakrát na celkové třetí místo (1999 a 2000), ale především se ve stejné třídě čtvrtlitrů stal japonským šampiónem v loňském roce (na stejném stroji, se kterým nyní nastupuje tým Yamaha Kurz do světového šampionátu, resp. se stejnými kitovými díly, které již Kayo údajně testoval v loňském roce – tato informace však není zcela ověřená – poz. Racing).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist