Kawasaki na Sepangu

Dnes se ještě jednou vrátím na testování do Sepangu, kde v minulém týdnu testoval také tovární tým Kawasaki Racing se všemi svými jezdci.

Minulý týden na okruhu Sepang proběhly také testy továrního týmu Kawasaki Racing. Asi největšího osobního pokroku dosáhl Andrew Pitt, který svým časem 2:06,3 zajel jedno kolo o více jak čtyři sekundy rychleji než při své premiéře v MotoGP na konci minulé sezóny.
Zatímco Andrew Pitt ihned po testování odletěl domů do Austrálie, tak druhý jezdec týmu Garry McCoy si ještě ve čtvrtek dopoledne, těsně před kompletním sbalení materiálů do přepravních kontejnerů, zatestoval. Garry McCoy si sice také zlepšil své zdejší maximum, ale ne tak výrazně jako jeho kolega.
Testovací jezdci Alex Hofmann a Akira Yanagawa se společně s McCoyem přidali další půlden ve čtvrtek dopoledne, když opět pracovali na svých úkolech. Hofmann na testu pneumatik Dunlop a Yanagawa na různých částech nastavení motocyklu.
“S výsledky tohoto testu jsem spokojený. Ve srovnání s naším posledním testem v prosinci minulého roku jsme opět udělali krok kupředu“, říkal spokojeně týmový manažer Harald Eckl. “Jestliže srovnáme současné časy Andrew Pitta a jeho časy při říjnovém závodě zjistíme, že je o skoro pět sekund rychlejší. Je to výsledek zlepšení motocyklu, vývoje pneumatik a rostoucí zkušeností Andrew Pitta jako jezdce“, pokračoval Eckl, který také prozradil, že při příštím testu, který se bude konat na okruhu Phillip Island v Austrálii, se tým zaměří především na zlepšení palivového vstřikovacího systému.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist