Kaláb opět na bedně!

Igor Kaláb skončil na třetím místě v závodu Mistrovství Evropy ve švédském Anderstorpu. Václav Bittman dojel na 13. místě, Karel Abrahám byl šestnáctý.
AKTUALIZOVÁNO

125 ccm
Igor Kaláb získal třetí pódiové umístění v letošním šampionátu Mistrovství Evropy, když po třetích místech v Assenu a Mostu dokončil na stejném místě i závod ve švédském Anderstorpu.
V závodě třídy 125 ccm dnes zvítězil italský jezdec Michele Pirro, který se svou Aprilii odsunul na druhé místo španělského jezdce Juliana Mirallese (Aprilia) o pouhých 0,3 sekundy. Igor Kaláb (Honda) dokončil závod na třetím místě se ztrátou 1,5 sekundy. Během závodu dokázal brněnský jezdec dokonce zajet i nejrychlejší kolo, které se stalo novým rekordem okruhu pro třídu 125 ccm.
Na čtvrtém místě dokončil závod maďarský jezdec Atilla Magda (+21,4), pátý byl Alexis Masbou (+23,2), šestý Enrique Jerez (+23,3) a sedmý Vincent Braillerd (+24,0).
Na třináctém místě dokončil závod druhý český zástupce, kterým byl činěvský Václav Bittman. Vašek dokončil závod se ztrátou 44,5 sekundy na vítězného Pirra. Závodu se zúčastnil také čtrnáctiletý Karel Abrahám, jenž tentokrát na bodované pozice těsně nedosáhl. Jeho snaha končila na šestnáctém místě, když za vítězem dokončil závod se ztrátou 55,5 sekundy.
V celkovém pořadí třídy 125 ccm je na čele Julian Miralles (74 bodů) před Michele Pirrem (70). Náš Igor Kaláb (61) je na třetí pozici. Čtvrtý je Attila Magda (57) a pátý Václav Bittman (38). Body získali v této sezóně ještě nyní 32. Patrik Vostárek (2) a Karel Abrahám (1), jenž je po dnešním závodě na 36. místě.
250 ccm
Závod čtvrtlitrů se stal kořistí Alvaro Moliny, který na druhé místo odsunul rakouského jezdce Yvese Polzera. Se třetím místem se po dvou vítězstvích musel spokojit domácí Fredrik Watz. Čtvrtý dokončil závod Dán Kenni Aggerholm a pátý Claudio Zanette. V závodě startoval opět i Slovák Vladimír Častka, který se prezentoval sympatickým výkonem již v kvalifikaci, kde dlouho bojoval o první řadu. Závod pro něj znamenal zisk deseti bodů za šesté místo.
V celkovém pořadí vede i nadále Alvaro Molina (103), druhý je Švéd Watz (79) a třetí Rakušan Polzer (56). Z našich je na tom nejlépe šestý Radomil Rous (45), jenž se v této sezóně v evropském šampionátu již neobjeví. Michal Filla vynechal pro zranění tento závod, v celkové klasifikaci je s devíti body na 18. místě. Slovák Častka (18) se posunul na dvanácté místo.
Supersport
Závod, který dokončilo pouze 12 jezdců, se stal kořistí Nora tage Sölberga, který na druhé místo odsunul domácího jezdce Stefana Folkessona. Třetí místo obsadil holandský jezdec Arie Vos. Na dalších místech dokončila závod finská trojice v podání čtvrtého Sami Penny, pátého Tatu Lauslehta a šestého Topi Haarala.
V celkové klasifikaci vede před posledními třemi závody Stefan Folkesson (55), druhý je včerejší vítěz kvalifikace Diego Giugovaz (50), jenž však dnešní cíl neviděl. Na třetím místě celkového pořadí se drží Tatu Lauslehto (42), a to pouze zásluhou jednoho pódiového umístění, protože čtvrtý Topi Haarala má také 42 bodů. Pětici nejlepších uzavírá Sami Pena (39).
Sidecare
Steve Webster s Paulem Woodheadem přesvědčivě zvítězili v kvalifikaci, přesto cíl závodu neviděli. Za této situace se z letošního prvního vítězství radovala posádka bratrů Reevesových. Na druhém místě dokončili závod Hanks s Biggsem, třetí byli domácí Gallros s Berglundem, čtvrtí Finové Manninen s Kuismanem a pátí Van Gillsové. Náš Tomáš Foukal s Jiřím Pertlíčkem dokončili závod na jedenáctém místě.
Výpadek Webstera celkem solidně vyrovnal pozice na prvních třech místech celkového pořadí, kde je nyní na prvním místě Reeves (77), druhý je Hanks (76) a až třetí dosavadní lídr Webster (75). Náš Tomáš Foukal (24) klesl o jedno místo a nyní mu patří osmá pozice.
Bodované pozice z Anderstorpu
Celkové pořadí Mistrovství Evropy

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist