Jdou za titulem!

Jezdci týmu Repsol Honda jdou k první zastávce, která po šestnácti stanicích má končit titulem Mistra Světa.

Debut s novým jezdcem připravuje do jihoafrického Welkomu tým Repsol Honda, kde vedle Nickyho Haydena zaujal uvolněnou pozici po Valentino Rossim brazilský jezdec Alex Barros. Tento zkušený pilot měl velmi těžkou loňskou sezónu, kdy se nedokázal sžít s továrním strojem Yamaha. Po roce plném pádů a zranění se tedy Barros vrací do sedla čtyřtaktního stroje Honda, na kterém jistě bude patřit mezi velké favority.
"Mohu říci, že za celou dobu kdy jsem závodil, jsem se nikdy necítil tak pozitivně jako před letošní sezónou," říká Barros v tiskové zprávě týmu Repsol Honda. "Jsem v silném týmu, mám fantastický motocykl a velkou šanci pro tento rok. V únoru, kdy jsem začal testovat, jsem si vytvořil plán jak postupovat, abych byl před prvním závodem ve stoprocentním zdravotním stavu po operaci mého ramene. V Sepangu, Phillip Islandu a ve Španelsku jsem se naučil o tomto motocyklu velmi mnoho, nyní jsem připravený závodit. Bude to velmi dlouhá sezóna. Na konci budou důležité všechny body. Jsem na to připravený!"
Barrosův týmový kolega Nicky Hayden z Owensboro v americkém Kentucky se připravuje na svou druhou sezónu v nejprestižnějším seriálu světa. Již v prvním závodě letošní sezóny je mladý Američan připravený potvrdit dobré výsledky dosažené při předsezónním testování. Až ještě nemá z MotoGP tolik zkušeností jako velká většina jeho soupeřů, již nyní si Hayden stanovil jako svůj letošní cíl titul Mistra Světa.
"Jsem touto sezónou hodně vzrušený, nemohu se dočkat až budu závodit," říká Nicky Hayden. "Zimní testování bylo dobré, myslím si, že jsem v dobré formě. Letošní model RC 211V je opravdu hrozivý, je to daleko nejlepší motocykl, na kterém jsem kdy jezdil. Loňská sezóny byla pro mě opravdu rok učení, cítím, že nyní jezdím již opravdu hodně na limitu. Nyní již znám okruhy, vím co je to za šampionát, jsem v týmu klidný. Nikdy jsem nezažil tak tvůrčí testování. To je to, co je na Grand Prix to velké. Jsou zde každou neděli nejlepší jezdci světa na nejlepších motocyklech. Bude to jistě dobrá podívaná."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist