Igor Kaláb má další pódium v IDM

Motocyklový závodník Igor Kaláb získal v německém národním mistrovství další pódiové umístění.

Motocyklový závodník Igor Kaláb se o uplynulém víkendu zúčastnil dalšího závodu německého šampionátu IDM 125, ve kterém bojuje o celkové vítězství. Na oblíbeném okruhu ukázal brněnský jezdec již v kvalifikaci, že bude patřit mezi nejrychlejší. Po dvou kvalifikačních trénincích mu totiž patřilo druhé místo, když na nejrychlejšího Robina Laessera s tovární KTM ztratil 0,537 sekundy. Samotný závod poté pouze potvrdil kvality českého závodníka, který si výborným výkonem zajistil pódiové umístění, když po problému z úvodu závodu dojel nakonec jako třetí jezdec výsledkové listiny.
V celkové klasifikaci patří Igorovi Kalábovi po čtyřech odjetých závodech druhá pozice, na které má 17 bodů ztrátu na vedoucího Laessera. Igor Kaláb
"Okruh Nürburgring mi vyhovuje a mám ho rád. V tréninku jsem zajel druhý čas, ale měl jsem i pád. Start do závodu nebyl špatný, ale ztratil jsem po přeřazení na další rychlosti. Nevím proč se to stalo, ztratil jsem při tom ovšem několik pozic. Z první zatáčky jsem proto odjížděl až za nejlepší desítkou. Po prvním kole jsem se dokázal protlačit na osmou pozici. Postupně jsem dotáhl vedoucí skupinu a dostal se do jejího čela, ovšem v předu jeli Laesser s Hübschem. Začal jsem té skupině ujíždět, ale první dva již měli velký náskok, který jsem sice zmenšil, ale zlikvidovat úplně jsem ho nedokázal. S průběhem závodu jsem však spokojený, motorka po delší době jela dost dobře. Tímto výsledkem jsem se posunul na 2. místo v IDM. Nyní mne čeká závod Mistrovství Evropy v Mostě, ve kterém bych se chtěl před českými fanoušky představit v co nejlepším světle."

www.igorkalab.com

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist