Hopkins opravil svůj výrok

Svůj původní výrok na adresu Lorise Capirossiho opravil americký jezdec John Hopkins, který chtěl původně aby byl Capirossi potrestaný za způsobení kolize v prvním kole závodu MotoGP v Motegi.

John Hopkins učinil veřejné prohlášení, kterým vysvětluje svůj postoj k havárii v první zatáčce závodu Grand Prix Japonska třídy MotoGP a zároveň, kterým vysvětluje, že nedává žádnou vinu ze zavinění této kolize italskému jezdci Lorisu Capirossimu. Ironií osudu se stalo, že v roce 2003 byl John Hopkins při stejné nehodě, ve stejné zatáčce, při stejném závodě, označen za viníka hromadného pádu a poté potrestán zastavením závodní činnosti na jeden závod. Po své prvním reakci na letošní havárii, ve které Hokpins hovořil, že by měli potrestat i Lorise Capirossiho za způsobení letošní nehody, říká Hopper nyní, že Loris se dostal do situace, které se při závodech jednoduše stávají.
“Všichni lidé by měli pochopit, že Loris se pokusil udělat pouze to co mohl, stejně jako já se pokusil o co nejlepší úvod závodu,” říká ve svém prohlášení John Hopkins. “Sice jsem nějaké věci bezprostředně po incidentu pronesl, ale po vychladnutí odpouštím Lorisovi a myslím si, že by neměl být potrestaný. Každý jezdec na startu MotoGP dostatečně prokázal, že se do závodů kvalifkoval. Nevěřím, že by někdo chtěl úmyslně někoho odstranit. Jsme všichni na takovéto počínání příliš profesionální.”

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist