Hopkins bude měsíc mimo hru

Již minulý týden jsem vás informoval o pádu Johna Hopkinse při halovém Superkrosu, nyní vám můžu říci, že je Hopkins po operaci obou kotníků.

Prostřednictvím krátkých, aktuálních zpráv (v pravém sloupci) jsem vás již minulý týden informoval o havárii Johna Hopkinse při superkrosu v americkém San Diegu. Nyní se k celé záležitosti objevily další informace, které jsou doplněné i o aktuální stav anglo-amerického jezdce továrny Suzuki.
John Hokins si při pádu na motokrosové motorce poranil oba kotníky. Zranění si oproti původním předpokladům zřejmě vyžádá něco okolo měsíčního léčení.
"Byla to nešťastná událost," komentuje svůj pád John Hopkins. "Jezdím na motokrosové motorce skoro každý den. Patří to k velké části mého tréninku. Myslel jsem si, že tento závod bude legrace."
Zkušený chirurg Dr. Arthur Ting z kalifornského Los Angeles, který operuje většinu amerických sportovců (z našeho sportu naposledy Nicky Haydena), provedl chirurgický zákrok na kotnících mladého Hoppera již na začátku tohoto týdne
Jak celá situace vznikla se pokusila vysvětlit Johnova přítelkyně Desiree Crossman, která o pádu svého vyvoleného uvedla: "Během prvního tréninku byl bohužel John na jednom skoku krátký a dopadl na vrchol skoku dalšího. Přišel pád, při kterém se John dokonce udeřil do tváře. Byl po pádu hrozně naštvaný. Vymknul si oba kotníky a tak nyní bude několik týdnů mimo. Jsou naštěstí pouze vymknuté, nejsou nijak zlomené. Myslím, že několik dalších jezdců havarovalo na stejném skoku."
Další testování továrního týmu Suzuki Grand Prix je naplánované na 11. února opět do malajsijského Sepangu. Vše nasvědčuje tomu, že mladý Hopkins se tohoto testování nezúčastní. Kalifornský jezdec bude nyní doufat, že jeho kotníky budou schopné znovu plného zatížení na stroji GSV-R při testování na australském kruhu Phillip Island, které továrna Suzuki plánuje od 23. února.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist