Hodnocení teamu Heron Racing

Manažer Heron Racing Teamu, Valter Czyž, hodnotí uplynulou sezónu 2003, která pro jeho tým znamenala zásluhou Markéty Janákové zisk titulu Mistra Republiky třídy 125 ccm.

11.1.2004
Hodnocení teamu Heron Racing v sezóně 2003. Sezóna 2003 byla pro Heron Racing Team velmi úspěšná, a to jak z pohledu výsledků, tak i z pohledu dalšího rozvoje teamu. Dlouhodobá a úspěšná spolupráce s firmami ELCOM–IPC, PetrMotor a Dutchmasters nám umožnila se na celou sezónu náležitě připravit. Na jaře nás oslovil náš dlouholetý kamarád Jarda Janák, vybouchl jeho projekt s 250-kou Yamaha a Markéta neměla dva týdny před prvním závodem mistrovství ČR žádné angažmá. Domluvili jsme se rychle a do Trenčína, na první závod mistrovství ČR jsme odjeli už v sestavě, která pak absolvovala celou sezónu. Ale popořadě.
Tomáš Průdek nastupoval ve třídě 125 Sport do sezóny s cílem, jezdit na čele a umístit se do třetího místa v přeboru ČR. Cíl byl odjezdit všechny závody Přeboru ČR a další dva podniky Alpe Adria Cupu, a to na motocyklu Aprila rok výroby 1998, ten byl splněn bezezbytku. Tomáš nemohl z časových důvodů absolvovat jeden podnik domácího přeboru. Ve všech závodech předváděl výborné starty a skvělou techniku jízdy. Vyvrcholením byl jeho výborný výkon v předposledním závodě Alpe Adria Cupu, kdy na maďarském Hungaroringu porazil všechny své konkurenty a odvezl si tak svůj první zlatý věnec. Z celkového pohledu lze podtrhnout, třetí místo celkově v Přeboru ČR, páté místo celkově v Alpe Adria Cupu, startoval a dokončil 8 závodů, jedno první, jedno druhé, jedno třetí a pět čtvrtých míst.
Markéta Janáková nastoupila do dění našeho teamu jako raketa a jako raketa taky touto sezónou proletěla. Cíle se postupně měnily a byly pro mnoho zasvěcenců překvapivě vysoké. Každopádně v plánu bylo absolvovat na Hondě 125 GP model 2002 Mistrovství ČR, Alpe Adria Cup a jeden nebo dva závody Mistrovství Evropy. Její výborné výkony ji však přinesly i možnost startovat na divokou kartu při Grand Prix ČR v Brně. Chtěl bych jen připomenout, že tuto kartu dostala od FIM, Autoklub ČR naši žádost zamítl a dal přednost jiným jezdcům. Její výkon na domácí Grand Prix je považován za vynikající, teamu se podařilo zajistit kvalitní materiál, s kterým jsme mohli tak významný podnik absolvovat a přesvědčit tak celý svět o Markétiných kvalitách. V domácím mistrovství, pak skvělou a vyrovnanou sezónu korunovala vítězstvím na maďarském Pannoniaringu a při posledním závodě v Mostě už jen taktickou jízdou udržet náskok, který ji jako první ženě v historii vůbec, přinesl titul mistra ČR v třídě 125 GP. K tomu získala i juniorský titul, dále vyhrála Středoevropskou trofej a v hodnocení Alpe Adria Cupu byla jedenáctá. Ještě zbývá doplnit čtvrté místo na klasické trati Hořických 300 Zatáček Gustava Havla. A tak jediným nepovedeným závodem, z desíti startů, ve kterých nastoupila, byl závod Mistrovství Evropy v Mostě. Markéta dokončila všechny závody, ve kterých startovala, byla jednou první, třikrát druhá, jednou třetí, čtvrtá a sedmá. V Grand Prix ČR dojela na 25.místě, v závodě Mistrovství Evropy v Mostě 28. Takže velmi potěšující čísla.
Stručně, co čeká Heron Racing Team v roce 2004? Pro Markétu jsme vyjednali angažmá v Italském Goldteamu, pojede celý Evropský šampionát 125 GP, dva závody Italského a dva Španělského mistrovství. U nás by se měla objevit na jednom podniku Mistrovství ČR, asi Most a pokud vše půjde podle plánů, tak i na Masarykově okruhu při Grand Prix ČR uvidíme opět tuto dívku, tentokrát na stroji Aprilia. Tomáš už připravuje svou Aprilii 125 Sport, která by měla trochu omladit a umožnit mu výborné výsledky v celém seriálu domácí přeboru a ve všech podnicích Alpe Adria Cupu. V současné době hledáme nového jezdce na Hondu 125 GP, takže pokud nám budou štěstěna a sponzoři nakloněni, věřím, že i tuto sezónu bude o jezdcích Heron Racing Teamu slyšet. Děkuji všem, kteří nás v roce 2003 podporovali a těším se na setkání při závodech v sezóně 2004.
Valter Czyž manažer Heron Racing Teamu
www.heronracing.cz

     

foto: Valter Czyž

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist