Hlasy ze Saska (2)

Druhé pokračování ohlasů na závod MotoGP v německém Sasku. Zítra vše dokončíme zbývajícími jezdci.

Makoto Tamada (6. místo)
Pokusil jsem se dostat co nejvýše, ale bylo přede mnou hodně pádů. Vzhledem k situaci v jaké jsem byl, myslím, že jsem udělal velké štěstí. S Colinem Edwardsem to byl dobrý souboj. Nakonec byl silnější, ale já jsem si jistý, že kdybych jel tvrději a pokusil se ho agresivně předjet, určitě bych havaroval. Potřebuji pochopit chvění zadní pneumatiky, které přecházelo neustále až do předního kola. Stejně to byl velký závod, mám ten okruh nyní více rád.
Shinya Nakano (7. místo)
Toto je dobrý výsledek, který jsem po prvním dnu na tomto okruhu nečekal. Dokonce mojí technici udělali na motocyklu mnoho změn i po kvalifikaci. Musím jim tedy poděkovat za jejich těžkou a kvalitní práci. Na startu jsem se podíval dolu a uviděl jsem kapalinu na mé pravé botě. Ztratil jsem tím koncentraci při zhasnutí světel. Byl jsem zpět na dvanáctém místě, ale nepřestával jsem tvrdě jet až do doby, než jsem předjel Robertse na Suzuki. Pak jsem měl trochu štěstí, když přede mnou havarovali Melandri a Abe. Je hezké vidět po problémech, které jsem měl v pátek a v sobotu, můj tým šťastný.
Kenny Roberts jr. (8. místo)
Naše problémy jsou jasně vidět, i když sledujete televizi. Pokud chci zůstat s jinými jezdci, musím do zatáček najíždět ve zcela jiné rychlosti. Oni mají jinou rychlost na výjezdech, kde já ztrácím. Není nic, co bych proti tomu mohl udělat. Musel jsem tedy zůstat kde jsem byl a jet svůj vlastní závod. Na své tabuli v boxech jsem stále viděl „plus nula“. Ukazuje to však, že jdeme stále vpřed. Je to však opět 23 sekund od nejrychlejšího a to je hodně. Je to však zároveň již i lepší, než kde jsme byli dříve. Doufám, že dostaneme díly, které potřebujeme a pak se opět dobře kvalifikuji a budu moci pobít s nejlepšími jezdci. Všichni víme, že to můžeme dosáhnou, jako tým i jako jezdec.
John Hopkins (9. místo)
Byl to dobrý závod. Neměl jsem start, jaký jsem si představoval, ale nakonec jsem v polovině závodu dojel až ke Kennymu. Viděl jsem, že bych mohl s tou skupinou zůstat, ale pak jsem začal ztrácet po kouskách přilnavost. Viděl jsem jak hodně chlapců havarovalo, jel jsem v první desítce, nikdo nejel za mnou a motocykl stále klouzal. V tom okamžiku jsem se rozhodl dokončit závod a získat svůj nejlepší výsledek roku. Jsem spokojený, mé Bridgestone pracovaly dobře, tým odváděl po celý víkend fantastickou práci.
Alex Hofmann (10. místo)
Poprvé jsem v tomto víkendu spokojený. Je nádherný pocit, být v domácí Grand Prix opět v nejlepší desítce. Neměl jsem dobrý start a během prvního kola jsem ztratil dvě pozice, pak mě minimálně osm kol trvalo dostat se přes Xause. To bylo příliš dlouhé a skupina přede mnou získala náskok. Soustředil jsem se na zisk dobrého výsledku, kterým jsem chtěl odčinit potíže z předchozích dvou dnů. Po kvalifikaci jsem si nebyl dost jistý, ale toto ukazuje, že by jste se závodění neměli nikdy vzdávat.
Troy Bayliss (havaroval)
Dnes odpoledne jsem se na motocyklu necítil dobře. Necítil jsem se tak dobře, jako v trénincích a kvalifikacích, pak jsem motocykl opustil. Nejsem spokojený.
Loris Capirossi (havaroval)
Jel jsem dobře. Jel jsem celkem v dobrém tempu, když jsem viděl jak Sete havaroval, věděl jsem, že jedu na třetím místě, jen pár sekund za Maxem a Valentinem. Pokusil jsem se je chytit, ale prohrál jsem s přilnavostí zadního kola. Je to závodění.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist