Hlasy z Doningtonu (1)

První ohlasy jezdců třídy MotoGP na závod v britském Donington Parku.

Valentino Rossi (1. místo)
Bylo to velké vítězství v důležitém závodě. Motocykl byl dobrý. Trochu jsem se bál o pneumatiky. Vím, že během závodu bylo možné nalézt správný rytmus, ale na začátku jsem nemohl nalézt správný cit s motocyklem. Bylo chladněji než včera. Pomalu se začala zvětšovat má mezera na prvním místě. Déšť, který začal padat, mi způsobil mírný problém, ale zpomalil každý. Brzo se vše zlepšilo a tak bylo možné zvítězit. Toto vítězství bylo velmi důležité, protože dnes pracoval motocykl velmi dobře. Musím mému týmu říci - děkuji vám. Pracovali velmi dobře, musím poděkovat také Michelinu, protože pneumatiky pracovali na konci závodu skvěle. Jsem šťastný, protože jsem získal malou výhodu v celkovém pořadí šampionátu. Na některých okruzích nebudu mít nyní v závodě výhodu a tak je tento můj náskok opravdu dobrý. Budu nyní v letní pauze lépe spát. Měl jsem v posledních závodech problémy s prokluzováním a tak doufám, že při testech, který zde absolvuji v úterý, naleznu řešení tohoto problému.
Nicky Hayden (4. místo)
Nejsem opravdu s tím jak jsem dnes jel spokojený. Myslel jsem si, že mohu jet lépe, motocykl byl dobrý, měl jsem dobré nastavení a vybral jsem si dobrou pneumatiku, ale já jsem opravdu nemohl jet. Usilovně jsem bojoval s několika chlapci, Biaggi, Capirossi, Bayliss, to jsou lidi, se kterými musíte opravdu bojovat.Ke konci jsem začal dojíždět vedoucí skupinu, ale udělal jsem chybu v první zatáčce, přijel jsem tam příliš horlivě. Ztratil jsem nějaký čas a na chvilku rozhodil svůj rytmus. Bylo to frustrující, chtěl jsem si ke konci závodu vytvořit pozici pro boj. Ke konci závodu jsem jel své nejlepší časy, ale byl jsem již hodně vzadu. Pokud by to šlo lépe, mohl jsem mít dobrou dovolenou, mohl jsem se uvolnit. Takhle odjedu a budu neustále cvičit, chci se vrátit silnější.
Carlos Checa (6. místo)
Na začátku závodu jsem ztratil hodně pozic, což mě trvalo nějakou dobu, než jsem napravil. Když začalo pršet, viděl jsem Capirossiho jak zvedl ruku, myslel jsem si, že to udělají i ostatní. Ubral jsem proto plyn. Pak jsem si uvědomil, že to nikdo jiný nedělá. Ztratil jsem tímto asi čtyři sekundy. V prvních kolech jsem neměl velkou důvěru v mé brzdy. Začátek tohoto závodu předurčil mé umístění na konci. Pokud bych jel tvrději ihned od začátku, myslím, že bych možná skončil na čtvrtém místě. Nejsem však zklamaný, protože jsem odvedl dobrou práci. Když vidím jak Valentino vyhrává, zjišťuji, že dělá něco lépe než já. Myslím si, že je čas se více do všeho zapojit.
John Hopkins (8. místo)
Vím, že to není můj nejlepší výsledek, ale cítím, že to byl jeden z mých nejlepších závodů. Měl jsem problémy s kvalifikačními pneumatikami a tak jsem neměl nejlepší výchozí postavení, ale věděl jsem, že na závodních pneumatikách to bude lepší. Poté, co jsem mluvil s mým šéfem týmu Stu Shentonem, rozhodl jsem se, že do první zatáčky pojedu z venku a tím jsem se dokázal udržet nejrychlejších. Poté jsem odváděl svou práci, předjížděl jsem ostatní na brzdy. Předjet jednoho a jít na dalšího. Poté co jsem předjel Barrose a Capirossiho, to byl těžký závod. Nemyslím si, že bych si vybral špatnou pneumatiku, měl jsem střední na předním kole a ta pracovala dobře, ale ke konci závodu jsem již začal pociťovat jak lehce podkluzuje. Když mě předjel zpět Capirossi, již jsem nedokázal nalézt správnou rychlost, abych se ho udržel. Pak mě předjel Abe a podruhé měl před mým strojem ošklivou havárii. Tým pracoval opravdu velmi těžce, jel jsem na dobré pozici a tak jsem chtěl tuto pozici přivést týmu jalo odměnu. Po tomto výsledku začínám krátké volno s dobrým pocitem.
Alex Barros (9. místo)
Na začátku závodu jsem opravdu nemohl jet rychleji. Stroj nechtěl zatáčet a já pro něj neměl správný cit. Včera jsem havaroval s mým strojem číslo jedna. Ráno při Warm Upu jsme sice vše zkontrolovali, ale je těžké takto rychle zkontrolovat vše na 100 %. Přesto to vypadalo dobře. První polovina závodu byla pro mě velmi těžká, po polovině se dostavil i problém v nájezdech do zatáček. Každé kolo jsem jel pomaleji a pomaleji. Začalo to být až nebezpečné. Nakonec jsem se rozhodl bezpečně dokončit závod a získat několik bodů. Budeme zde v úterý testovat a tak chci vše překontrolovat. Věřím, že mohu jezdit rychleji než dnes.
Neil Hodgson (10. místo)
Myslím si, že to byl můj nejlepší výkon, nemohu si pamatovat, kdy jsem jezdil tak dobře. Je škoda že jsem měl problém s řazením, nemohl jsem dobře zařadit druhý a třetí převodový stupeň. Kdyby tomu tak nebylo, jel bych určitě ještě rychleji. Je to můj nejlepší výsledek v této sezóně a je hezké, že jsem ho dosáhl doma. Chtěl bych poděkovat všem těm fanouškům, kteří mě zde podporovali. Nyní mohu spokojeně zahájit dny volna. Neplánuji žádnou specialitu, jen budu těchto pár dní trávit doma. Budu odpočívat. Volno je dobré pro mé zraněné rameno.
Ruben Xaus (11. místo)
Neměl jsem špatný start, ale věděl jsem, že mám tvrdou zadní pneumatiku a nechtěl jsem do doby než bude dokonale zahřátá, podnikat žádné nebezpečné manévry. Nevím zda byla dost teplá nebo ne, ale velmi brzo se opotřebovala a já pak nebyl schopný se na motocyklu cítit klidně. Když jsem uviděl Hodgsona jak mě dojíždí, pochopil jsem, že není dobré odporovat jeho ataku, je nesmyslné bojovat s vaším týmovým kolegou, který závodí doma a je horlivý po dobrém výsledku. Nechtěl jsem nastávající volno trávit se zraněním. Není to dobré, myslím si, že jsem měl dobrý rytmus a mohl jsem tak skončit na lepším místě. Získal jsem však několik bodů a tak pojedu na pár dnů na dovolenou, kterou budu trávit v USA.
Shinya Nakano (15. místo)
Toto byl pro mě velmi těžký závod, nemohl jsem jet na svém plném potenciálu. Opravdu to bylo stejné, jako při prvním tréninku v pátek. Tým mnohokrát změnil nastavení motocyklu, ale pro Donington jsme nikdy nenašli ideální kompromis. Od prvního kola jsem neměl dobrou přilnavost, nebyl jsem schopný jet tvrdě. Neměl jsem v stroj normální úroveň důvěry, ale myslím si, že jeden bod je lepší než žádný. Je to zklamání, ale nyní máme tři týdny před dalším závodem, kde se budu snažit o lepší výsledek.
Kenny Roberts jr. (17. místo)
Vše co mohu říci je, že jsem měl problém se kterým jsem se tvrdě pral. Musel jsem jezdit pomaleji a asi tak po 21 kolech jsem se rozhodl dokončit závod. Někdy to již vypadalo jako nemožný úkol, ale nakonec se mi to podařilo.
Alex Hofmann (19. místo)
Měl jsem dobrý start a byl jsem schopný předjet skupinu chlapců. Prvních pět kol jsem si myslel, že bych tuto pozici mohl udržet a dokončit závod na bodech. Pak jsem si uvědomil, že mi to přilnavost zadního kola nedovolí. Zadní kolo začalo hodně klouzat. V devátém kole jsem přijel do první zatáčky, kde trochu pršelo a já jsem šel příliš pozdě na brzdy. Jel jsem za skupinou jezdců, ale vyjel jsem ven do štěrku a vrátil se na posledním místě. Poté jsem se pouze snažil dokončit závod. Musím se na tomto okruhu hodně zlepšit.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist