Harris WCM má dokončený první závod

Nový, čtyřtaktní stroj Harris WCM má na svém kontě první dokončený závod a to hned při své premiéře.

Tým WCM vedený Peterem Cliffordem nasadil do Grand Prix Portugalska poprvé nový čtyrtakt a hned ho jeho jezdec David De Gea přivedl až do samotného cíle závodu. Po solidní kvalifikaci sice Clifford i celý tým doufal v lepší výsledek během nedělního závodu, nakonec však byl manažer a majitel týmu spokojený. Po prvním závodě nyní Clifford doufá ve zlepšení motocyklu a v lepší výsledek během dalšího závodu, který se jede v Brazilském Riu.
“Je dobré dokončit závod s novým čtyřtaktem, dobré pro mě i pro tým,“ říkal po skončení závodu španělský jezdec týmu David De Gea. “Dalo nám to šanci vidět jak funguje motor, ale i jak se chovají pneumatiky. Ještě potřebujeme dostat z motoru větší výkon a já říkám, že v Brazílii ho budeme mít. Dnes jsem měl nějaké problémy s bržděním hned od začátku závodu , ale jsem spokojený, že jsem tento závod dokončil a tím dal mému týmu i nějakou datovou odezvu.“
Druhý jezdec týmu, Brit Chris Burns, předvedl opět jednu ze svých častých havárií a do závodu nakonec nenastoupil. “Jsem si jistý, že tento rok se to už musí konečně zlomit. To co se stalo s mým motocyklem je velká hanba,“ říkal nespokojený Chris Burns. “Já jsem havaroval během ranního Warm Upu a mechanici mi řekli, že důvod mé ztráty přilnavosti zadního kola vidí v prasklém těsnění. Rozhodli jsme se do odhalení přesné příčiny závady nenastoupit do závodu. Je dobré, že David dokončil závod. V Riu budeme mít k dispozici přinejmenším jeden náhradní motor. Ve vše co doufám je, že letos dokončím alespoň jeden závod. Možná se to podaří zrovna v Riu."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist