Haga a Haslam v Británii

Tým Renegade Ducati potvrdil, že nasadí opět své jezdce Noriyuki Hagu a Leona Haslama do závodů britského mistrovství třídy Superbike.

Již tuto neděli se konají tradičně dva závody British Superbike na kultovním britském okruhu Brands Hatch, kde je pro ně připravený okruh Grand Prix (v Brands Hatch je ještě i nedávno otevřený okruh pro americkou CART, která zde jela vloni jeden závod). Tým Renegade Ducati pana Marka Griffithse bere start v Brands Hatch především jako trénink na prázdninový závod World Superbike, který se bude konat na okruhu poblíž Londýna v hrabství Kent na konci července.
Tým Renegade Ducati se letos již jednou zúčastnil britského mistrovství, když Haga s Haslamem nastoupili k závodům na okruhu Oulton Park. Tehdy víc jak jejich výsledky zaujala motocyklový svět havárie Leona Haslama v poslední zatáčce a především průjezd Nori Hagy ohnivou koulí, která se vytvořila po explozi jednoho z konkurenčních motocyklů [viz. obrázek u nadhledu k článku]. Zajímavý je jistě i přístup továrny Pirelli, která speciálně pro tým Renegade Ducati vypravila na okruh skupinu svých techniků, kteří se budou starat o dodávku pneumatik nejen pro motocykly “Odpadlíků“. Pirelli bere tento podnik BSB jako test na závod WSBK.
“Okruh Brands Hatch jsme nahlásili jako jeden ze dvou, na kterém budeme testovat,“ říká majitel týmu Renegade Ducati, pan Mark Griffiths. “Závod v Brands Hatch dá oběma jezdcům cenné zkušenosti pro Mistrovství Světa Superbike. Vždy byl náš záměr závodit zde v šampionátu British Superbike. Skutečnost, že Pirelli posílá i svůj vývojový tým do Brands Hatch, je pro nás velké povzbuzení. Využijeme závodní víkend k tomu, abychom byli připravení na červencový návrat. Nechceme udělat žádnou chybu, oba jezdci, tedy “Nitro“ i Leon, jsou připravení závodit, mohu fanouškům slíbit, že budou bojovat jako v jiných závodech.“
Jen dva týdny poté, co si zlomil při havárii svou klíční kost, hodlá do závodu britského šampionátu Superbike nastoupit také jezdec továrního týmu Suzuki – John Reynolds, který se letos v týmu Rizla Suzuki vydal za ziskem svého třetího titulu.
“Má klíční kost je zlomená ve stejném místě jako tomu bylo po loňském závodě v Silverstone,“ potvrdil své zranění John Reynolds. “Bolí mě to a budu proto muset absolvovat nějakou rychlou léčbu. Zda skutečně nastoupím se dozvím až po prvním tréninku v Brands Hatch .“
Zatímco u Reynoldse je start v samotném závodě stále nejistý, naopak zcela jistě by se měl již představit jeho týmový kolega Yukio Kagayama, který se vrací do sedla továrního stroje Suzuki GSX-R1000 po svém zranění z kvalifikace na vytrvalostní závod japonského mistrovství, který se konal na okruhu Suzuka. Před několika týdny si tam Kagayama také zlomil klíční kost. Nyní by se tedy měl již objevit v závodě, ve kterém bude jistě chtít bojovat o čelní pozice.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist