Hádka mezi Fogartym a Hodgsonem

Do otevřeného, mediálního konfliktu se dostali dva Mistři Světa Superbike Neil Hodgson a Carl Fogarty.

Válka slov mezi britskými jezdci pokračuje. Dříve přátelé Carl Fogarty a Neil Hodgson se nyní uráží navzájem a svět se nad jejich chováním začíná již usmívat.
Celý spor začal otevřeně až po podpisu smlouvy mezi Neilem Hodgsonem a týmem Luise D´Antína, když se otevřeně 'navezl' Neil Hodgson do Carla Fogartyho a prohlásil, že se Foggy bál Micka Doohana a právě proto nikdy pořádně šampionát nejprestižnější třídy nejel (tehdy třídy 500 ccm).
"Nebojím se Rossiho tak jako se bál Foggy Doohana," řekl minulý týden Hodgson do tiskového prohlášení, které bylo následně rozesláno celému motocyklovému světu. "Carl by to nikdy nepřipustil. Je to pravděpodobně to, proč nikdy nepřijal takovou výzvu. Mluvil o tom, ale nikdy to neudělal. Já to však chci udělat. Chci být srovnávaný s nejlepšími jezdci na světě a to znamená závodit jedině v MotoGP."
Fogarty před několika měsíci ještě Hodgsona chválil a lidem, kteří upozorňovali, že Hodgson získal titul jen díky tomu, že Troy Bayliss a Colin Edwards odešli jinam vzkazoval - tento důvod nezmenšuje Hodgsonův titul, historie se pamatuje stejně jen kdo titul získal. Nyní však Fogarty již zřejmě nepatří k zastáncům Neila Hodgsona a veřejně reaguje na urážky vůči jeho osobě.
"Myslím, že to jsou zbabělé poznámky," reaguje Foggy na Hodgsonovu připomínku o Fogartym a Doohanem. "Obyčejná pravda je však taková, že jsem nikdy nedostal příležitost jezdit v Grand Prix. Byl bych rád, kdybych dostal takovou šanci, protože jsem se nikdy nikoho na okruhu nebál. Neilova slova jsou zbabělá, protože ví, že již nemůžu vyjet a učinit proti tomu něco. Jsem si jistý, že lidé pochopí, že je to lež. Jistě si uvědomí, že Neil se snaží nebýt nudným člověkem," doplňuje superbiková legenda Carl Fogarty a ještě stačí převrátit myšlenku o Hodgsonově titulu, když prohlásí: "Vlastně přestože nic nevyhrál, získal tento rok světový titul superbiků."
Komu tento spor prospěje a komu naopak pomůže lze říci jistě již nyní - nikomu. Hodgson a Fogarty byli před touto slovní přestřelkou přátelé a právě pouze jim tato slova uškodí. Jistě neměl Neil Hodgson žádnou potřebu vytahovat jakoukoliv věc o Fogartym a Doohanovi, naopak reakce Fogartyho pouze přilije do tohoto ohně. Jedno je jisté již nyní - zda je Neil Hodgson velký jezdec nebo zda je 'pouze' velmi dobrým jezdcem, ukáže sezóna MotoGP 2004.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist