GP Valencie - sobota

Alex De Angelis, Randy De Puniet a Valentino Rossi vítězí v poslední kvalifikaci sezóny. Z našich nejlepší Jarda Huleš.

125 ccm
Vítězem kvalifikace se stal Alex De Angelis ze San Marina, který dokázal jedno kolo zajet za 1:40,440 minuty a tím i o pouhých 0,111 sekundy odsunout na druhé místo domácího jezdce Pablo Nieta. Třetí skončil v kvalifikaci včerejší vítěz Marco Simoncelli a čtvrtý Héctor Barbera. Pátou pozici a tím i nejvýhodnější místo v první řadě obsadil Andrea Dovizioso před šestým Stefano Peruginim. Další z domácích jezdců byl na sedmém místě Alvaro Bautista před osmým Casey Stonerem a devátým Gino Borsoiem. Desítku nejlepších doplnil Mika Kallio.
MotoGP
Valentino Rossi si nejrychlejším kolem (1:32,478) historie okruhu Ricardo Torma zajistil nejen Pole Position pro zítřejší start závodu, ale také s velkým náskokem i automobil BMW za vítězství v kvalifikacích této sezóny. Druhý byl dnes Sete Gibernau (+0,670) před třetím Lorisem Capirossim (+0,797). Posledním v první řadě bude dnes čtvrtý Nicky Hayden, který se tak poprvé ve své kariéře jezdce MotoGP postaví právě do této, první řady.
Páté místo dnes obsadil Carlos Checa a šesté Max Biaggi. Vynikajícího úspěchu dosáhl při své poslední kvalifikaci se strojem Aprilia Colin Edwards, který dokončil kvalifikaci na sedmém místě před osmým Alexem Barrosem, devátým Tohru Ukawou a desátým Troyem Baylissem.
Nejlepším jezdcem na stroji Kawasaki byl čtrnáctý Garry McCoy, patnáctý byl Jeremy McWilliams s Protonem KR V5 a sedmnáctý na stroji Suzuki.
250 ccm
Nejlepším ze čtveřice našich reprezentantů byl nejzkušenější z nich - Jaroslav Huleš, který dnes obsadil nadějné, čtrnácté místo. Jen o dvě pozice za Jardou skončil Jakub Smrž, který se během dnešního dne potýkal se stabilitou předního kola. O další tři pozice, tedy na devatenáctém místě, se umístnil Radomil Rous, který během kvalifikace řešil problém s jednou havárií. Nejhůře z našich borců se umístnil mladý Lukáš Pešek, který obsadil až 25. místo.
V samotné kvalifikaci byl opět nejrychlejší Randy De Puniet (1:36,499). Druhý skončil Toni Elías, který za vítězem zaostal o 0,091 sekundy. Na třetím místě se umístnil Sylvain Guintoli před čtvrtým Manuelem Poggialim, pátým Alexem Debonem a šestým Franco Battainim. Sedmé místo získal Fonsi Nieto, osmé Naoki Matsudo, deváté Sebastiam Porto a až z desátého místa odstartuje do závodu jeden z kandidátů na letošní korunu Roberto Rolfo.
Aktuální výsledky z Valencie naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist