GP MotoGP - 2. kvalifikace

Valentino Rossi nakonec vítězí v kvalifikaci na domácí Velkou Cenu Itálie.

Tak jako včera, tak i dnes rozhodovala o vítězi kvalifikace nejsilnější třídy poslední minuta, ve které Valentino Rossi dokázal být rychlejší než do té doby vedoucí Capirossi, který nakonec také na druhém místě skončil a to o pouhých 0,027 sekundy.
Třetí skončil překvapivě Shinya Nakano, který tak rozdělil italské trio, protože Max Biaggi skončil na čtvrtém místě. Zlepšení projevil také japonský jezdec Tohru Ukawa, který se dnes posunul na páté místo před šestého Seteho Gibernaua a sedmého Carlose Checu. Druhou řadu doplní osmý Olivier Jacque, jenž konečně porazil svého týmového kolegu Alexe Barrose, pro kterého dnes zbylo deváté místo. Překvapení italské kvalifikace - Makoto Tamada, skončil na pěkném desátém místě a to i přestože nikdy tento okruh ve své kariéře před touto kvalifikací neviděl.
Ranní absolutní rekord v maximální rychlosti (331,1 km/h) vnesl nového ducha do těla australského jezdce Troye Baylisse, který zaznamenal postup na jedenácté místo, před domácího Marco Melandriho.
Nejlepší Aprilia skončila na třinácté pozici a seděl na ní Colin Edwards II. jen těsně před čtrnáctým Johnem Hopkinsem, který naopak dovedl do cíle kvalifikace nejlepší stroj Suzuki. Před nejlepším strojem Kawasaki, který pilotoval německý jezdec Alex Hofmann. Pokles zaznamenal vedle Aprilie i stroj Proton, když Jeremy McWilliams klesl na devatenácté místo.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist