GP Jerez - 2. kvalifikace 250 ccm

I dnes byl nejrychlejší Randy de Puniet z Francie. Naši jezdci startují až ze šesté řady což je na okruhu kde již dokázali bodovat jisté zklamání.

Nejrychlejší kolo kvalifikace zajel až v absolutním závěru francouzský jezdec Randy de Puniet (1:44,723), který se tak opět postaví na pozici pro nejlepšího jezdce kvalifikace. I přes svůj výkon v posledním kole, kdy jako absolutně poslední měřený jezdec dokázal na prvních dvou mezičasech jet s červenými přilbami, skončil nakonec Manuel Poggiali na druhém místě, když za de Punietem zaostal o 0,174 sekundy. Třetí místo v kvalifikaci patří italskému Framco Battainimu (+0,176) jenž se několik minut pohyboval i na samém vrcholu jezdeckého pole, a který za druhým Poggialim skončil o pouhých 0,002 sekundy. Čtvrté místo a tím i první řadu vybojoval tovární jezdec Hondy Roberto Rolfo (+0,965) jenž se však na souboj mezi jezdci na Apriliich díval z notného povzdálí.
Do druhé řady se zítra postaví Fonsi Nieto společně se svým krajanem a týmovým kolegou Toni Elíasem, dále pak Anthony West a Sebastian Porto. Třetí řadu vytvoří Sylvain Guintoli, Naoki Matsudo, Eric Bataille a Johan Stigefelt.
Náš Jarda Huleš opět valnou část kvalifikace prostál v boxech, kde se hledalo nejlepší nastavení stroje, přesto dokázal Jarda ve svých dvou posledních kolech zrychlit což potvrdil i posledním měřeným kolem, které ho posunulo o několik pozic nahoru výsledkovou listinou. Nakonec tedy patří Jardovi 21. kvalifikační místo za čas 1:48,102 (+3,379). Jakub Smrž se však zařadil mezi čtveřici jezdců, kteří dnes nedokázali zlepšit svá včerejší maxima, když dnes za svým nejlepším výkonem zaostal o skoro půl sekundy. Nakonec tedy Kuba klesl se včerejším časem 1:48,117 na 22. místo a bude tak startovat vedle Jardy Huleše ze šesté řady.
Do závodu se podle mého očekávání nedokázala kvalifikovat Katja Poensgen, která se tak alespoň nebude nejlepším jezdcům motat.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist