GP Japonska - MotoGP

Závod této třídy poznamenala havárie šesti jezdců v prvním kole, vítězem se stal Makoto Tamada.

Zatím vítězí vedoucí jezdci a ti, kdo do Motegi přijeli na druhých místech, mají problémy - pouze paběrkují body. Bude tomu tak i ve třídě MotoGP?
Start: Nejlépe odstartoval Rossi, překvapivě dobrou akceleraci měl i Hopkins se Suzuki
1. kolo: Pád šesti jezdců v první zatáčce, dle mého názoru viník Capirossi, který vrazil do Hopkinse. Ze závodu tak všichni Američané - Hopkins, Hayden, Kenny Roberts a Edwards, společně s Italy Capirossim a .... Biaggim. Cílem prvního kola tak projíždí ve vedení Rossi následován Tamadou, s mírnou ztrátou Melandri, Nakano, Abe, Gibernau, Checa, s další drobnou ztrátou Xaus, Bayliss a Hodgson
2 kolo: Rossi a Tamada již 2,5 sekund náskok, Jeremy McWilliams na desáté místo!!!
3 kolo: Pořadí - Rossi, Tamada, díra 2,5 sekundy, Melandri, Nakano, Abe, Gibernau, Checa, díra 1,5 sekundy, Bayliss, díra 2 sekundy, Ukawa a desátý McWilliams.
5 kolo: Bayliss dotahuje postupně vadnoucího Checu
6 kolo: Tamada jde před Rossiho a vede závod, McWilliams chybuje a propadá se na 16. místo
9 kolo: Sete postupně odpadá ze druhé skupiny, Ukawa havaroval
10 kolo: Na Live timingu na stránkách www.motogp.com je připojeno 67 158!!! Norick Abe - porucha a konec
11. kolo: Bayliss jde před Checu, za kterým je po zdržení v první zatáčce již i Alex Barros.
12. kolo: Barros před Checu. Tamada se trhá od Rossiho, je mezi nimi sekunda díra.
13. kolo: Youichi Ui dostává kolo
14. kolo: Vede Tamada o 2 sekundy před Rossim, dále je dvojice Melandri, Nakano, pak 2 sekundy díra a trojice Gibernau, Bayliss a Barros.
15. kolo: Bayliss na páté místo před Gibernaua a jde do dvojice Melandri-Nakano
16. kolo: Před Seteho také Barros
17. kolo: Rossi viditelně nestačí Tamadovi, zřejmě pochopil, že na něj dnes prostě nemá. Bayliss s Barrosem 2 sekundy za Nakanem, Sete již ztrácí na Barrose víc jak dvě sekundy..
18. kolo: Bayliss s Barrosem jedou totální hranu!
19. kolo: Nakano na třetí místo, Melandri chybuje a ztrácí desetinky, Bayliss s Barrosem dojíždí Melandriho a Nakana. Je z toho čtyřčlenná skupina bojující o třetí místo.
20. kolo: Bayliss havaroval, velká škoda, Troy tentokrát dělal závod! Rossi ztrácí na Tamadu již 4 sekundy. Nakano sekundu před Melandrim.
21. kolo: Barros před Melandriho na čtvrté místo a hned ujíždí. Na pátém místě osamocený Gibernau. Pak s další desetisekundovou ztrátou Checa, na dalších místech osamocení jezdci - Hodgson, Xaus, desátý Hofmann, jedenáctý Jacque, dále taktéž osamocený McWilliams a Byrne. S kolem ztráty jede čtrnáctý Aoki.
23. kolo: Nakano drží dvě sekundy náskok na čtvrtého Barrose - bude to po letech pódium pro Kawasaki??? Kawasaki potvrzuje vzestup také druhou nejvyšší Top Speed v závodě!
Last Lap: Zřejmě se již dojede ve velké pohodě. Po triumfech v Mistrovství Světa Superbike se Makoto Tamada dočkává i v Grand Prix - vítězí v domácí Velké Ceně! Na stupních pro vítěze vidíme v očích Tamady slzy radosti, štěstí a spokojenosti.
Pořadí v cíli: 1.- Tamada, 2.- Rossi, 3.- Nakano, 4.- Barros, 5.- Melandri, 6.- Gibernau, 7.- Checa, 8.- Hodgson, 9.- Xaus, 10.- Hofmann, 11.- Jacque, 12.- McWilliams, 13.- Byrne, 14.- Aoki, 15.- Ui
V celkovém pořadí zvýšil Valentino Rossi svůj náskok na druhého Gibernaua již na 39 bodů. Třetí zůstal Max Biaggi, který nyní na Rossiho ztrácí již neuvěřitelných 71 bodů.
Grand Prix pokračuje za dva týdny v Qataru, kde se jezdci představí na zcela novém okruhu u města Doha.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist