GP Itálie - 1. kvalifikace 125

Héctor Barbera na prozatímním Pole Position, Lukáš Pešek po velmi dobrém výkonu na 17. místě.

Španělský jezdec Héctor Barbera zvítězil v první kvalifikaci na nedělní závod Grand Prix Itálie třídy 125 ccm. S časem 1:59,666 zanechal za svými zády o 0,077 sekundy krajana Jorge Lorenza na motocyklu Derbi. Třetím jezdcem v cíli dnešní kvalifikace byl domácí jezdec Andrea Dovizioso (+0,218) a čtvrtým mladý Fin Mika Kallio na továrním stroji KTM (+0,244).
Na pátém místě se umístil Fabrizio Lai, který s motocyklem Gilera potvrdil nejen znalost okruhu, ale především i své kvality. Šesté místo vybojoval Roberto Locatelli před sedmým Marco Simoncellim a osmým Gino Borsoiem, jenž tak doplnil druhou řadu na kompletní domácí čtveřici. Desítku nejlepších doplnili devátý Mirko Giansanti a desátý Steve Jenkner.
Velmi dobré představení předvedl náš Lukáš Pešek, který posílen ziskem bodů z francouzského Le Mans dokázal vybojovat průběžné sedmnácté místo, když jeho ztráta na nejrychlejšího jezdce činí pouze 1,270 sekundy.
Jezdci týmu Elit Grand Prix Racing zůstali v první kvalifikaci hluboko v poli poražených, když Thomasu Lüthimu (+2,586) patří průběžné 29. místo, zatímco Dario Giuseppetti (+3,625) je dokonce až na 34. pozici.

Aktuální výsledky z Mugella naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist