GP Francie - 250 ccm

Toni Elías vítězí v dalším závodě Grand Prix. Jarda Huleš opět na šestnáctém místě, Jakub Smrž po špatném závodě dokončil na místě devatenáctém.

Tak jako v Jerezu, tak i v Le Mans slavil své vítězství španělský jezdce Toni Elías (43:55,538) jenž se několik kol vozil za domácím Randy de Punietem aby na něj v patnáctém kole zaútočil a následně mu celkem lehce ujel. Druhý tedy za této situace dokončil závod čtvrtlitrů Randy de Puniet (+3,740), který si dlouho dělal zálusk právě na vítězství před domácím publikem.
O třetí místo se strhl v poslední části závodu nebývalý souboj mezi dalším domácím jezdcem Sylvainem Guintolim, italským pilotem Roberto Rolfem, týmovým kolegou vítězného Elíase Fonsi Nietem a japonským jezdcem na nejhorším motocyklu této čtveřice Naoki Matsudem. Z třetího místa se nakonec radoval Ital Roberto Rolfo (+4,562), který na čtvrtou pozici odsoudil Fonsi Nieta a na pátou Naoki Matsuda. Po chybě v poslední zatáčce předposledního kola si pro šesté místo dojel dlouho na třetím místě jezdící Sylvain Guintoli.
S velkou ztrátou za touto bojující skupinou si pro sedmé místo přijel osamocený Anthony West, kterého s další ztrátou následoval osmý Alex Debon. Devátý dokončil závod Němec Christian Gemmel před desátým Joanem Olive. Jedenácté místo patří dalšímu španělskému jezdci Héctoru Faubelovi.
Početná skupina jezdců bojovala o dvanáctou pozici, kterou si nakonec připsal Johan Stigefelt před třináctým Alexem Baldolinim, čtrnáctým Hugo Marchandem a patnáctým Ericem Bateillem.
Po celý závod se na konci této skupiny držel náš Jaroslav Huleš (neustále byl okolo jedné sekundy za jezdcem před sebou) aby na konci této skupiny dokončil i závod, který pro našeho Jardu Huleše znamenal v pořadí již třetí šestnácté místo (+57,386). Jakub Smrž však tentokrát zcela propadl, když po celý závod uzavíral startovní pole s velkou ztrátou na předposledního van den Lagemaata. Nakonec po chybě holandského jezdce stačil dokončit závod na předposledním místě, když však musel "zkousnout" i takovou věc jakou je uhnutí jezdcům při dojetí o jedno kolo. K výkonům našich jezdců a tedy i k současnému stavu naší silnice v Mistrovství Světa se nechci a nehodlám vyjadřovat.
Při závodě došlo také ke kontaktu dvou favoritů - Manuela Poggialiho a Sebastiana Porta, kteří oba společně havarovali a závod tak nedokončili. Poggiali byl v jedné za zatáček rychlejší než Porto, ale předním kolem najel do Portovi Hondy. Dle mého názoru je viníkem této havárie právě Poggiali, který jako jezdec vzadu si měl dobře hlídat jezdce před svým strojem.
V čele celkového pořadí je i přes nedokončený závod Manuel Poggiali (63), který však na druhého Toni Elíase (58) má již jen pět bodů náskok. Třetí je v celkové klasifikaci třídy 250 ccm Randy de Puniet (56) před čtvrtým Roberto Rolfem (56) jenž má o jedno druhé místo méně. Pětici nejlepších doplňuje Fonsi Nieto (41).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist