Gibernau jel v Jerezu pouze pro vítězství

Ano, pouze vítězství bylo pro Seteho před domácím publikem zajímavé a vítězství podřídil i svou jízdu, která však skončila pádem.

Po vítězství ve Welkomu nastupoval do španělského závodu třídy MotoGP domácí jezdec Sete Gibernau jako jeden z favoritů na vítězství. Jeho pouť v samotném závodě na okruhu Jerez byla však velmi krátká, když po několika kolech havaroval. “Co můžu říkat, je to pro mě skutečná hanba,“ říkal po závodě Sete Gibernau, který se v závodě dokázal protlačit na druhé místo, ze kterého učinil osudnou chybu a po ztrátě kontroly nad předním kolem havaroval.
Sete před svým publikem debutoval na plnotovárním motocyklu Honda RC 211V letošní specifikace, který pro samotného jezdce představoval kromě lepších podmínek v boji s konkurencí také množství drobných změn. “Byl to těžký víkend, protože jsem v něm měl hodně změn,“ vzpomíná Sete. “Byl to můj první závod na tomto stroji. Měl jsem dobrý start, ale když jsem honil Valentina ujel mi předek. Ještě se musím tomuto motocyklu přizpůsobit, ale tady v Jerezu, pře mnoha fanoušky, jsem nechtěl jet pro druhé místo.“
Naděje na další vítězství tedy může přijít již příští týden ve Francii. Vědom si je toho i Sete Gibernau jenž se za havárii omluvil nejen svému týmu, ale i všem svým fanouškům, kteří ho do Jerezu přijeli podpořit.
Zklamání nad výsledkem svého jezdce projevil i manažer týmu Telefónica MoviStar Honda Fausto Gresini. “Myslím si, že jsme měli naději na zisk pódia. Havárie je jedna z mnoha věcí, které se mohou během závodu přihodit, je to součást tohoto sportu. Je to závodění,“ řekl Fausto Gresini.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist