Gauloises Fortuna Yamaha a Jerez

I Valentino Rossi a Carlos Checa se vyjádřili před zítřejším startem druhého podniku letošního MotoGP.

Valentino Rossi (Gauloises Fortuna Yamaha)
Po úspěchu ve Welkomu se opravdu těším na Jerez. Naše testování tam probíhalo velmi dobře a tak uvidíme, jestli to stejné bude probíhat i v závodě. Ve Welkomu to byl velký moment, ale nesmíme se ve vývoji zastavit, musíme neustále usilovně pracovat. Přinejmenším můžeme říci, že máme v Jerezu nějakou zkušenost. Jerez je okruh, který mám hodně rád. Mám na něj hodně radostných vzpomínek, mám zde i nejoblíbenější zatáčku, poslední pravou před šikanou. Nyní se nacházíme v pozici, kterou jsem před zahájením sezóny očekával, o to větší důvod, proč bychom neměli ustát v našem snažení. Není hodně mezi námi a mezi jezdci Hondy. Stejně jako v každém závodě letošní sezóny, tak i v Jerezu budu usilovat o pódium.
Carlos Checa (Gauloises Fortuna Yamaha)
Se závodem v jižní Africe jsem nebyl spokojený, mrzely mě problémy, které mě tam postihly. Po závodě ve Welkomu jsem se sešel s mechaniky a diskutovali jsme o cestě vpřed a o důvodech problémů. Ve Španělsku budu začínat s jedním motocyklem nastaveným stejně jako při IRTA testech v Jerezu. Od tohoto nastavení půjdeme postupně k co nejlepšímu nastavení pro závod. V Jižní Africe jsem použil odlišné nastavení, které tentokrát nepoužiji. Poslední dva roky jsem v Jerezu měl smůlu, nebyl jsem schopen dokončit závody kvůli problémům, nad kterými jsem neměl žádnou kontrolu a tak doufám, že tentokrát bude vše lepší. Španělsko je trochu odlišné od ostatních závodů, mám tam vždy hodně přátel a mnoho fanoušků. Je to okruh, který důvěrně znám. Fanoušci mi vždy ještě více dodají sílu. Doufám, že jim vrátím dobrý výsledek. Jsem na tomto okruhu klidný, znám všechny zatáčky a všechny brzdné body. Mým cílem je v Jerezu být mezi nejlepšími.
Davide Brivio (ředitel týmu Gauloises Fortuna Yamaha)
Velmi se těšíme na Grand Prix do Jerezu, zvláště po dokonalém startu sezóny ve Welkomu. Nesmíme v tuto dobu přestat v naší práci. Mnoho lidí se ptá, zda budeme kvůli vítězství ve Welkomu v Jerezu pod tlakem. Myslím si, že je otázka, zda nám více tlaku nepřinese spíše další vítězství. Je jasné, že všichni se nyní budou snažit ještě usilovněji, aby nás porazili. Nebude to snadné, ale pokusíme se dát oběma jezdcům materiál k vítězství.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist