Gauloises Fortuna Yamaha

Valentino Rossi opět dokázal zvítězit v závodě MotoGP, Carlos Checa dokončil závod v Top Ten.

Valentino Rossi (1. místo)
Zpočátku jsem se držel za Setem docela snadno, ale poté, co začaly pneumatiky hodně klouzat, to nebylo již tak snadné. Bylo tam několik míst, kde jsem byl trochu rychlejší, vše směřovalo k velkému souboji. Ztratil jsem trochu času soubojem s Barrosem, pak jsem také udělal dvě nebo tři kola před koncem chybu na dlouhé rovince. Sete mi trochu poodjel. Nevzdal jsem se a předposledním kolem, kdy jsem také zajel velmi dobrý čas, jsem ho dojel. Měl jsem velkou bitvu se Setem, když jsem se ho pokusil předjet. Když jsem ho pak předjel, tak jsem málem v následující zatáčce ztratil předek, již jsem myslel, že havaruji. Byl to pro nás oba fantastický závod. Myslím, že Sete bude trochu rozzlobený, ale byl to mezi námi velký závod.
Carlos Checa (9. místo)
Neměl jsem dobrou stabilitu ani pořádný výkon motoru. Když jsem otevřel plyn, tak jsem neměl žádnou odezvu. Byl to můj hlavní problém. Zpočátku jsem je byl schopný následovat, ale po třech nebo čtyřech kolech jsem stále více a více prohrával. Změnil jsem styl své jízdy, ale stejně jsem nebyl schopný bojovat s jinými jezdci. Musíme tento problém odhalit a pokusit se ho do příštího závodu v Riu opravit. Musíme pracovat na oblasti přilnavosti zadního kola, což mě dnes limitovalo. Udržel jsem se ne čtvrtém místě celkového pořadí, ale nyní potřebuji pracovat na pódiovém umístění. Myslel jsem si, že právě zde bude dobrá příležitost. Rio by pro mě měla být dobrá dráha, uvidím jestli tam budu schopný dobře pracovat.
Davide Brivio (manažer týmu Gauloises Fortuna Yamaha)
Další vítězství, Valentino získal všechny za různých podmínek. Tentokrát to bylo od něho velké předjetí v posledním kole. Vždy přijde s něčím novým. Máme čtyři vítězství během šesti závodů, sdílíme vedení s Gibernauem, ale vedeme hodnocení výrobců i hodnocení týmů. Je to pro všechny v tomto projektu velmi velké, protože jsme do toho vložili všechno naše úsilí a energii. Bohužel jsme nemohli v tomto úspěchu pokračovat s Carlosem, který měl nějaké problémy s nastavením. Musíme ještě tvrději pracovat na vrácení Carlose na pódium.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist