Gauloises Fortuna Yamaha

Další skvělý výsledek pro tovární tým japonské Yamahy - Rossi zvítězil, Checa těsně pod pódiem.

Valentino Rossi (1. místo)
Jsem opravdu, opravdu šťastný z vítězství. Nejdříve v Mugellu a nyní zde. Jsou to pro mě dva velmi důležité závody. Tento víkend jsme udělali mnoho rychlé práce, můj tým i Michelin pracoval velmi tvrdě na vylepšení motocyklu. Pracovali jsme na něm doslova každou sekundu, kterou jsme měli. Po dnešním Warm Upu jsme udělali na motocyklu nutné změny, které se vyplatily. Byl to opravdu tvrdý závod na špičkové úrovni, jel jsem ve velkém tempu. Sete a já jsme byli víc než deset sekund před ostatními. V jednu chvíli byl Sete schopný dostat se pryč, ale pak se začal podkluzovat a já byl schopný ho opět předjet. Vyhrát v této sezóně tři závody je fantastické. Jsem opravdu šťastný, že vidím M1 takto postupovat. Dnešek byl méně dramatický než Mugello, ovšem naopak více taktický, přesto to byl velký závod.
Carlos Checa (4. místo)
Začal jsem z dvanáctého místa a skončil čtvrtý, byl to dobrý závod. Předjel jsem během závodu mnoho jezdců a je to pro mě tedy důkaz, že jsem byl po Mugellu schopen dosáhnout nějakého úspěchu. Dnes jsem měl při brždění mnohem více důvěry v předek a tak bylo předjíždění snadnější. Postupem, když jsem dojel Marca, který jel velmi usilovně, jsem s ním nemohl udržet kvůli pneumatikám krok. Po kvalifikaci a mém včerejším ranním pádu, jsem s tímto výsledkem velmi potěšený. Dnes odpoledne jsem si obnovil důvěru a rychlost. Máme zde test a tak doufám, že naleznu nějaké vylepšení, obzvláště na měkkých, kvalifikačních pneumatikách.
Davide Brivio (šéf týmu Gauloises Fortuna Yamaha)
Byl to velmi dobrý den, byl neuvěřitelný. Získali jsme dvě vítězství na dvou okruzích, o kterých jsme si mysleli, že budou pro nás těžké. Yamaha a náš tým pracoval velmi dobře, máme také fantastického jezdce. Valentino absolvoval dokonalý závod. Je to dobrý den pro Yamahu. Carlos měl také výborný závod, bylo pro něj velmi těžké startovat ze čtvrté řady, ale nepřestal po celý závod bojovat, aby dokončil na čtvrtém místě. Je dobré vidět Marca, jak dosáhl úspěchu a je dobré vidět, jak má Yamaha tři jezdce na prvních čtyřech místech. Nyní opravdu vzhlížíme ke zbytku sezóny. Děkuji všem zainteresovaným, dnes se znovu vyplatila velmi těžká práce všech lidí.
Jeremy Burgess (hlavní technik Valentina Rossiho)
Dnes ráno jsme udělali několik změn a ty asi fungovaly. Toto je ohromný výsledek. Zvítězili jsme nepřetržitě v Mugellu a Catalunyi, což jsou rychlé okruhy, kde má naše opozice výhodu v rychlosti. Jsem proto opravdu potěšený tímto výsledkem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist