Fuchs Kawasaki Racing

Nejlepší závod pro Kawasaki po mnoha letech - sedmé a jedenácté místo.

Shinya Nakano (7. místo)
Minulý týden jsem havaroval v Mugellu a myslel jsem si, že jsem mrtvý, dnes jsem zaznamenal svůj nejlepší výsledek této sezóny. To je závodění a to je to, proč se mi tohle tak líbí. Ke konci závodu jsem viděl Maxe Biaggiho, jak se hodně klouže a pochopil jsem, že pokud změním svou stopu, je zde příležitost předjet ho v poslední zatáčce. Před závodem jsem vedl množství diskusí o volbě pneumatik, ale nikdy jsem nepochyboval o tom, že zadní pneumatika Bridgestone, kterou jsem si vybral, vydrží celý závod. Jak Bridgestone, tak i můj tým, odvedli tento víkend neuvěřitelnou práci. Připravili pro mě opravdu výborné nastavení do závodu, se kterým jsem byl schopný dobře jezdit a zůstat s chlapci na továrních Hondách. V několika zatáčkách jsem měl výhodu, ale pak jsem zase všechno ztratil na rovinkách. Musím říci, že můj tým i Bridgestone si zaslouží velký dík za tento výsledek.
Alex Hofmann (11. místo)
Znovu jsem měl problém dostat motocykl do stopy a také jsem dost klesl při startu. Poté jsem se snažil dostat zpět nahoru, dlouho jsem se zdržel zápolením s Neilem Hodgsonem. Předjel jsem ho v zatáčkách a on mi to na rovinkách vracel. Předjel bych ho v posledním kole, ale on se opravdu dobře bránil a nenechal mě dosáhnout na desáté místo. Bridgestone pro nás dnes udělal fantastickou práci. Stejně jako Shinya jsem ani já neměl nikdy pochybnosti, že pneumatiky budou pro celý závod dobré.
Harald Eckl (manažer týmu Fuchs Kawasaki Racing)
Poté co se stalo v Mugellu, mám k Bridgestonu velký respekt. Dokázali jen za tři dny připravit velmi konkurenceschopnou pneumatiku. Náš tým nikdy nepochyboval o tom, že závodní pneumatiky jsou bezpečné během celé závodní vzdálenosti. Naši jezdci a technici dokázali nalézt dokonalé nastavení, které poskytlo maximální výkon. Před závodem jsem se neodvážil pomýšlet na výsledek, vše jsem nechal, aby se odvíjelo dle svého příběhu. Dnes byl Shinya oslnivý, ukázal, že ho nic nemůže zastavit. Velký závod to byl také pro Alexe. Společně s Bridgestone mám mnoho důvěry do dalších závodů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist