Fortuna Yamaha v Sepangu

V Malajsii ukončil letošní rok tým Yamaha Fortuna třídenním testováním.

Společně s továrním týmem Suzuki zakončil včera na malajsijském okruhu Sepang své třídenní testování také tovární tým Yamahy, kde vedle Španěla Carlose Checy testoval stroj Yamaha YZR M1 také japonský jezdec Norick Abe se svým krajanem Norihiko Fujiwarou. Přes páteční problémy s počasím byl tým Fortuna Yamaha schopný dokončit během soboty a neděle plnou dávku naplánovaných testu předních pneumatik a především nového rámu Deltabox. Testu byl podroben i nový systém vstřikování paliva od Magneti Merelli.
"Jsem docela unavený," říkal na konci testování Cerlos Checa, který během neděle absolvoval šedesát okruhů na této dlouhé dráze. "Včerejšek byl lepší než pátek a dnes to bylo opět lepší. Testoval jsem nové pneumatiky na rámu specifikace 2003, ale i na tom novém. Jsem docela spokojený, protože jsem dokázal dát inženýrům mnoho důležitých dat a lidem od Michelinu informace o výhodách, ale i o slabých bodech pneumatikových separací. Měl jsem dobré časy, ale spíše jsem se zaměřoval na odezvu motocyklu. Myslím, že ještě musíme udělat hodně práce na zlepšení podvozku i motoru, ale již máme solidní začátek pro náš další test, který se odehraje v lednu opět zde. Příští rok nebude snadný, nikdy nevíte jak hodně se zlepší konkurence. Máme však dobrý výchozí bod," doplnil v neděli večer Carlos Checa, který se nyní chystá na Supermotardový závod v rámci boloňské výstavy. Po výstavě odjede Checa domů do Británie, následně na Vánoce k rodině do Španělska. Pak stráví pár dnů dovolené na lyžích někde ve Francii nebo Itálii.
Spokojen s testováním byl i šéf týmu pan Davide Brivio, který nejen vyzdvihl práci Carlose Checy, ale i mravenčí dílo Abeho a Fujiwary na testech pneumatik a nového systému Magneti Marelli.
Další testování továrního týmu Yamahy je naplánované na 24. – 26. ledna 2004. Tohoto testování se již zúčastní i nový jezdec továrny Yamaha, Ital Valentino Rossi se svými mechaniky včele s Jerry Burgessem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist