Fiorani chce Melandriho

Sezona MotoGP je těsně před letní přestávkou, ale už se objevují první "zaručené" zprávy o možných přestupech na rok 2005.

Fiorani chce Melandriho
Jedním z nejžádanějších na přestupovém trhu se jeví Ital Marco Melandri. Sám manager HRC pro Evropu, tedy Carlo Fiorani vysvětluje, proč bych chtěl svého krajana a za koho v kterém týmu vyměnit: "Melandri je velmi mladý, úspěšný a proto je pro nás zajímavý", poznamenává Fiorani na internetových stránkách Datasport.it.
"Alex Barros a Nicky Hayden zůstanou v továrním týmu, také sestava u Ponse - Max Biaggi a Makoto Tamada - by se neměla měnit, neboť Makoto Tamada spolupracuje s Bridgestone opravdu výborně a Hayden je ještě mladší než Melandri.", dodává dále Fiorani.
"Sete Gibernau je potom u Fausta Gresiniho nenahraditelný!, vysvětluje důvody manager HRC. A tak by podle něho měl Marco Melandri nahradit Colina Edwardse v týmu Telefonica MoviStar. Důvod je jasný, Honda a jmenovaný Američan nejsou zrovna nejlepší "přátelé" a panují mezi nimi velmi napjaté vztahy. Honda je ovšem nejen nespokojena s dosavadními výsledky tohoto jezdce, ale hlavně s jeho vyjádřeními, kdy si bývalý mistr světa WSBK nebere před svá ústa žádný servítek, a veřejně v médiích kritizuje interní politiku HRC. Je přece všem známo, že si tím defacto u hrdých Japonců podepisuje "smrtelný ortel".
Ovšem Marco Melandri jezdí nejen podiová umístění u Yamahy, ale je i velkým přítelem Valentina Rossiho, takže jeho odchod od Yamahy není rozhodně vúbec jasný. Navíc mu dala nabídku i italská Ducati, kdy dny u továrního rudého týmu z Bologně má uz zřejmě sečteny Troy Bayllis, kterému končí letos smlouva, a je navíc ze všech uvažovaných pilotů nejstarší.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist