ESTK Valencia - 2. kvalifikace

Karty jsou vhozeny, jezdci můžou nyní odpočívat až do zítřejšího dopoledne. Tomáš i Matěj si zlepšili své časy na jedno kolo.

Je sobota ráno a na okruhu v Cheste u Valencie začínají burácet čtyřtaktní motory. Zahajuje druhá kvalifikace evropských Superstocků. Dramatická podívaná byla vyřešená až v úplném konci. Prakticky celou kvalifikaci vedl včerejší vítěz úvodní části Ilario Dionisio, který však v samém konci kvalifikace havaroval a svůj včerejší čas tak již nezlepšil. Počítá se mu tady 1:39,921 ze včerejšího úvodu. Tento čas však stačí až na druhé místo, protože na úplném konci zajel Lorenzo Alfonsi čas 1:39,863, který ho katapultoval na Pole Position pro zítřejší závod. Do první řady se s těmito italskými jezdci postaví dva domácí borci, lepší z Martinezů Alex (1:40,003) a Enrique Rocamora Ruz (1:40,060).
Druhou řadu v zítřejším zahajovacím závodě vytvoří bývalí jezdec 125 ccm Lorenzo Lanzi, včera třetí a dnes se nezlepšující Jose Manuel Huertado Ruiz, dále další z přeškolených dvoutaktářů Ricardo Chiarello a řadu uzavře úspěšnější člen rodiny Lavertyů Michael. Třetí řadu vytvoří druhý Martinez - Bernat, William de Angelis - bratr slavného Alexe, Alessio Velini a Michel Fabrizio. Do čtvrté řady se postaví Massimo Bisconti, John Laverty, Giacomo Romanelli a Gianluce Viziello.
Naši borci Matěj Smrž a Tomáš Mikšovský si oba zlepšili svá maxima, Tomáš dokonce o více jak jednu sekundu, na výraznější posun to však nestačilo, s časem 1:43,255 se posunul oproti první kvalifikaci o jedno místo dopředu a bude tedy startovat ze 22. pozice. Matěj Smrž hned na začátku druhé kvalifikace zajel výborné kolo a posunul se na patnácté místo průběžné klasifikace. Nakonec ho ale čtyři jezdci předjeli a Mates se propadl na 19. pozici, kterou si v závěru časem 1:42,488 o jedno místo vylepšil a pude tak do zítřejšího závodu startovat z nadějného osmnáctého místa.
Start zítřejšího závodu je naplánovaný jako zahajovací závod na 10:40 hod. Držme našim borcům v jejich prvním závodě na litrových motocyklech palce.
Výsledky kvalifikace najdete zanedlouho v sekci - VÝSLEDKY

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist