Edwards mohl bojovat o pódium

Colin Edwards, ale i jeho tým, si myslí, že s dobrým startem mohl bojovat o pódiové umístnění.

Colin Edwards II. špatně odstartoval do závodu třídy MotoGP na okruhu Mugello v Itálii a po osamocené jízdě si dojel pro sedm bodů za devátou pozici. Jezdec, který na začátku roku při soukromých testech jen těžko hledal správnou stopu tohoto okruhu, samozřejmě s tímto umístněním spojený nebyl, když si myslel, že dle výkonu svého stroje, ale i výkonu svého, by v případě dobrého startu mohl bojovat o pódiové umístnění.
“Měl jsem špatný start, dvakrát se mi zvedlo přední kolo a ztratil jsem několik pozic,“ vzpomínal Colin Edwards na závod. “Přesto jsem se pokusil ihned dostihnout nejlepší jezdce, ale velmi brzo jsem zůstal osamocený, bez možnosti někoho honit a to bylo znemožňující v boji o pódium,“ doplňuje jezdec, který si také pochválil vynikající atmosféru závodů v Itálii. “Italští fanoušci jsou fantastičtí. Včera večer jsem přijal u jídla a pití několik těchto fanoušků. Byla to velká legrace,“ vzpomínal Colin Edwards v neděli odpoledne.
Zatímco Colin Edwards si dojel pro další body do celkového hodnocení, druhý jezdec týmu Noriyuki Haga vyšel tentokráte zcela naprázdno, když nezvládl v osmém kole průjezd zatáčkou a havaroval. “Začal jsem dobře a snadno jsem mohl zůstat s nejlepšími jezdci,“ říká Haga. “Dvakrát jsem měl kontakt s Troyem Baylissem, při kterém jsem ztratil rychlost. Bohužel jsem nakonec ztratil předek. Jsem velmi rozzlobený.“
Tým Alice Aprilia nyní odjíždí na další závody do španělské Barcelony, ale již dnes a zítra bude na okruhu testovat stroj Aprilia RS3 Cube testovací jezdec továrny Marcellino Lucchi. Před cestou do Katalánska přiznal šéf projektu tříválcového čtyřtaktu pan Gigi Dall´Igna několik změn na jejich motocyklu. “Během zahřívacího tréninku jsme na Colinově druhém motocyklu uskutečnili několik experimentů, které však působily na motocykl stejně. Colin by byl s lepším startem schopný zajet vynikající výsledek,“ říkal Dall´Igna.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist