eBoss továrním jezdcem Ducati

Eric Bostrom dostal ke svým narozeninám (dnes) krásný dárek - stal se továrním jezdcem italské Ducati.

Eric Bostrom z amerického Las Vegas byl dnes, v den jeho narozenin, oznámený továrnou Ducati jako jejich jezdec pro šampionát AMA Chevy/Truck U. S. Superbike.
Jak jsem již dříve informoval, továrna z italské Bologne nasadí do příštího ročníku amerického, profesionálního šampionátu plně tovární tým, který bude disponovat nejen nejlepší technikou Ducati 999 F04, ale i nejlepšími odborníky z týmu Ducati Corse na problematiku superbikového šampionátu.
"Jsme nesmírně spokojeni, že jsme dosáhli dvouleté dohody s Ericem Bostromem, se kterým nastoupíme do šampionátu AMA," říká v tiskové zprávě Ducati Corse ředitel superbikového odvětví pan Paolo Ciabatti. "Stejně jako extrémně nadaný jezdec, bude Eric i vynikajícím velvyslancem pro Ducati v jedné z nejdůležitějších strategických místech naší společnosti. Díky spolupráci s Terry Gregorickem z Ducati Austin, budeme mít dostupnou strukturu logistiky, techniky a také zabezpečení na okruhu Road Atlanta," upřesnil Ciabatti nejen místo své základny, ale i jméno týmu, který továrnu Ducati zastřeší na americkém kontinentu (Ducati Austin se musí do Braseltonu v Georgii přestěhovat, zřejmě největší radost z toho bude mít současný hlavní technik týmu a jeden z největších odborníků ve své profesi na americkém kontinentu Vic Fasola, který v Georgii dlouhá léta žil, ještě předtím než odešel do Kalifornie k týmu Yoshimura Suzuki /Aaron Yates/ a následně do Texasu /Anthony Gobert, Giovanni Busei/)
Továrna Ducati nasadí do amerického týmu jednoho ze svých hlavních inženýrů pana Lucu Ferracciola a mechanika pro motory pana Claudio Peirettiho. Vedle této dvojice by se měli přímo z centra Ducati Corse přidat i třetí, doposud nezveřejněný, pracovník. Veškerý použitý materiál bude stoprocentně shodný s materiálem používaný týmem Ducati Fila v závodech World Superbike.
Naposledy nasadila Ducati plně tovární tým do šampionátu AMA Pro Racing v roce 1994, od té doby sice i nadále působila v USA, ale vždy pouze jako podporující továrna nějakého týmu v roli satelitní báze. Nyní tedy přichází opět naprosté tovární zabezpečení, což jistě nejen zkvalitní americký šampionát, ale i zvýší prodej Ducati ve své "domovině" (do italské továrny tečou americké peníze)."
"Jsem totálně nažhavený ke spolupráci s Ducati," říká Eric Bostrom, jemuž toto oznámení jistě zpříjemnilo jeho dnešní 27. narozeniny. "Zřejmě skok na stroj mistrů světa přinese velké očekávání, v tuto dobu se však nemůžu dočkat až se na něm svezu. Motocykl 999, já a pneumatiky Michelin ... bude to pro mě vzrušující rok. Rád bych poděkoval všem mým fanouškům a sponzorům, za jejich podporu během tohoto vzrušujícího období spojeného se změnou v mé kariéře. Opustit Kawasaki bylo obtížné rozhodnutí. Měli jsme společně opravdu mnoho úspěchů během posledních let a cítil jsem se tam opravdu klidně. Věřím však, že spojení s Ducati rodinou je pozitivní krok v mé kariéře."
Zřejmě ještě větší změna než přechod od čtyřválcového stroje k dvouválci bude pro eBosse změna dodavatele pneumatik. Ducati Corse si z pochopitelných důvodů zanechal pro svůj tým francouzského dodavatele Michelin, se kterým má však jejich nový jezdec pramalé zkušenosti, když na těchto pneumatikách jezdil pouze v začátcích své kariéry (1996 - na stroji Harley Davidson 883 závody Dirt Track). V dalších letech používal eBoss vždy pneu Dunlop, který v USA znamená pro AMA Pro Racing zřejmě to, co Michelin pro Grand Prix.
"Jsme potěšení, že můžeme pokračovat v naší úspěšné spolupráci s Ducati v americké šampionátu," říká pan Nicolas Goubert, nejvyšší muž oddělení pro motocykly ve francouzské firmě Michelin. "Se svými odlišnými okruhy a také podmínkami, nám AMA Superbike nabídne velkou technickou výzvu a my jsme šťastní, že před ní stojíme zrovna s Ducati."
Francouzký výrobce Michelin byl zastoupen v AMA U. S. Superbike i v předchozích letech (letos například na jeho pneumatikách jezdil tým Dream Team Ducati se svým jezdcem Larry Pegramem), ale stejně jako u továrny Ducati, se nejednalo o tovární podporu tohoto gigantu.
První představení Michelin, Ducati Corse, ale i jejich jezdce Erica Bostroma, se odehraje 4. - 6. prosince letošního roku, kdy jsou na programu oficiální testy na okruhu Daytona International Raceway v jižanské Floridě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist