eBoss odešel od Kawasaki

Eric Bostrom odešel od Kawasaki, která oznámila konec svých aktivit v šampinátu třídy Superbike na americkém kontinentu. Do tohoto šampionátu ovšem míří plně podporovaný tým továrny Ducati a eBoss by mohl právě v tomto týmu závodit.

Kawasaki Motor Corp., USA prostřednictvím svého výkonného ředitele pana Bruce Stjernstrema oznámilo, že v roce 2004 se tento továrnou podporovaný tým nezúčastní šampionátu AMA Chevy/Trucks U. S. Superbike a své aktivity tak bude soustředit poze do šampionátů třídy AMA Superstock (se strojem Kawasaki ZX-10R a ZX-636) a AMA Supersport (Kawasaki ZX-6R). Společně s prohlášením o neúčasti ve vrcholné třídě oznámil pan Stjernstrom, že tovární tým umožní odchod nejúspěšnějšímu jezdci Kawasaki v posledních letech - Ericu Bostromovi z amerického Las Vegas.
eBoss tak dle prohlášení svého bosse může následovat své kariérové cíle v jiných šampionátech a na jiných strojích.
"Naše rozhodnutí soustředí týmovou snahu do tříd Superstock a Supersport a to kvůli přeorganizování třídy Superbike," uvedl Bruce Stjernstrom. "Během posledních let byly Ericovi příspěvky týmu a samotné Kawasaki obrovské a nyní, po rozhodnutí o neúčasti ve třídě Superbike, není žádná cesta, kterou bychom mohli tomuto jezdci nabídnout kvalitu. Je to zázračný příklad respektu, který existuje mezi oběma stranami. Kawasaki si přeje pro Erica a jeho budoucnost jen to nejlepší," dodal čelní představitel továrny Kawasaki v USA.
Eric Bostrom již v minulém měsíci uvedl při jednou z rozhovorů, že jeho sen je závodit v MotoGP. "Vím, že bych na to mě," říkal tehdy eBoss. "S Nicky Haydenem jsme svedli mnoho vyrovnaných soubojů, jednou zvítězil on, jednou já. Když vidím jak letos uspěl, věřím, že bych se tam uchytil také. Mám přislíbenou s týmem MotoGP nějakou spolupráci a já doufám, že se rozvine do větších rozměrů," dodal před měsícem Eric Bostrom, jenž si ještě v minulém týdnu vyzkoušel nový stroj Kawasaki ZX-10R při tejném testování. Jisté nyní je jen to, že Eric je pro MotoGP, ale i pro jiné šampionáty volným mužem. Dle jiných zpráv z USA měl eBoss ve svém kontraktu s týmem Kawasaki Road Racing klauzuli, která umožňovala mladšímu bratru v Evropě známějšího Bena Bostroma, kdykoliv odejít, pokud se jeho tým nepřihlásí do závodů AMA Superbike.
Naplnění této klauzule podporuje i včerejší zpráva Ducati Corse, která zřejmě nejen reagovala na vyhlášení továrny Kawasaki. V této zprávě šéf Ducati Corse pan Claudio Domenicalli upozorňuje fanoušky, aby se připravili na velké překvapení, až jeho tým oznámí složení pro americký šampionát AMA Chevy/Trucks U. S. Superbike. Signál vede právě k Ericovi Bostromovi, který by tak mohl v příští sezóně jezdit na továrním speciálu Ducati 999 F04 v šampionátu AMA Pro Racing. Pověsti však vedou nejen k eBossovi, ale stále se hovoří i o Rubenu Xausovi a nově také o Johnu Hopkinsovi, tedy v současné době stále jezdci továrny Suzuki.
"Mohu vás ujistit, že to bude opravdové překvapení a bude zveřejněno v opravdu krátké době. Bude to pro fanoušky Ducati v USA velké překvapení," říká Domenicalli.
Italská továrna po několika letech, kdy měla v USA sice tovární týmy, ale ty byly na bázi satelitů, chystá pro rok 2004 plně tovární účast nejen s absolutními novinkami 999 F04, ale také s vrcholnými techniky a dokonalým zázemím. Pro tyto plány boloňské továrny bude zřejmě zvolen tým Ducati Austin, který právě tuto továrnu zastupuje na americkém kontinentu v posledních letech.
"Chceme tam jet a chceme být na pořádné úrovni. Mohu říci, že budeme velice rychlý s naším strojem 999 během příštího ročníku šampionátu AMA," doplňuje Domenicalli.
Že by tedy Eric Bostrom zamířil k továrně Ducati, kterou zná již i jeho bratr Ben? Zřejmě se v nejbližších dnech dozvíme odpověď na tuto otázku. Jisté je, že italská továrna (i když ..... vlastně americká) potřebuje z obchodního hlediska na americkém kontinentu výrazný úspěch, který by přinesl více zákazníku k jejich strojům a cesta továrního týmu s plnou podporou a těmi nejlepšími jezdci by měla tento úspěch zajistit.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist