Dutch TT MotoGP - 1. kvalifikace

Místy až poklidně nudnou kvalifikaci vyhrál Valentino Rossi. Nobu Aoki rozkopal pekelný oheň.

Vítězem první kvalifikace nejprestižnější třídy se v novém rekordu kvalifikace stal Valentino Rossi, který dokázal pokořit starý rekord o 1,195 sekundy a časem 2:00,496 zvítězit. Druhé místo si svým posledním kolem zajistil Max Biaggi (0,181), který tak odsunul na třetí pozici dalšího italského jezdce Lorise Capirossiho (+0,202). První řadu si dnes provizorně zabezpečil i brazilský jezdec Alex Barros, který za vedoucím Rossim zaostal o 0,544 sekundy.
Z pátého místa se mohl radoval americký jezdec Colin Edwards, jenž tak potvrdil dobrou znalost tohoto okruhu, na kterém učinil v loňském roce veledůležitý krok za svým druhým titulem superbikového šampióna. Šestou pozici získal dnes Carlos Checa před Olivierem Jacquem, Tohru Ukawou, Marco Melandrim a Sete Gibernauem.
Poklidnou, misty až nudnou kvalifikaci narušili jen exploze několika motorů, z nich ta největší potkala Nobuatsu Aokiho, kterému dokonce začal hořet motocykl. Zajímavostí je jistě i fakt, že nejen Aokiho Proton explodoval, ale stejně se zakouřilo i z motoru druhého Protonu Jeremy McWilliamse, který naštěstí nezačal hořet také.
Aktuální a kompletní výsledky kvalifikace v Assenu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist