Dunlop testy na Daytoně (1)

Na floridském okruhu Daytona začaly testy týmů vozících pneumatiky Dunlop. Nejrychlejším byl Ben Bostrom na nové zbrani japonské Hondy - CBR 1000RR.

Testy na okruhu Daytona International Racway kde se v březnu příštího roku pojede 63. ročník slavného závodu Daytona200 pokračovaly o poslední noci evropského času, když jezdce na pneumatikách Michelin (testovali minulý týden) vystřídali jezdci na pneu Dunlop.
Největší pozornosti se dostalo Benu Bostromovi, který společně s továrním týmem American Honda představil novou zbraň japonského výrobce a sice motocykl Honda CBR 1000RR. Samotnému testování, které je prvním veřejným pro tento motocykl, přiletěl přihlížet z Japonska také pan Kenichi Nishimoto, tedy muž jenž stojí za projektem tohoto stroje. Ben Bostrom s tímto strojem hned napoprvé získal nejrychlejší čas a stal se tak imaginárním vítězem prvního ze tří dnů těchto testů. Čas Bena na jedno kolo je 1:48,981, což je o 0,1 sec. pomalejší než dokázal zajet jeho bratr Eric při testech stroje Ducati 999 na konci minulého týdne.
"Vím, že tento stroj má mnoho síly," říkal na konci náročného dne unavený Ben Bostrom. "Nechci na něm přestat jezdit, miluji ho. Chlapci na tomto stroji hodně pracují a Dunlop dodal dobré pneumatiky. Musím říci, že jsem si dokonce vybral jednu vynikající sadu," doplnil jezdec, který druhému Matu Mladinovi nadělil skoro půl sekundy.
Top Ten prvního dne testů:
  1.- Ben Bostrom - American Honda (Honda CBR 1000RR) Superbike
  2.- Mat Mladin - Yoshimura Suzuki (Suzuki GSX-R1000) Superbike
  3.- Jamie Hacking - Graves Yamaha (Yamaha YZF R1) Formula Xtreme
  4.- Jason DiSalvo - Graves Yamaha (Yamaha YZF R1) Formula Xtreme
  5.- Aaron Yates - Yoshimura Suzuki (Suzuki GSX-R1000) Superbike
  6.- Josh K. Hayes - Attack Kawasaki (Kawasaki ZX-10R) Formula Xtreme
  7.- Damon Buckmaster - Graves Yamaha (Yamaha YZF R1) Formula Xtreme
  8.- Tommy Hayden - Kawasaki Road Racing (Kawasaki ZX-10R) Formula Xtreme
  9.- Roger Lee Hayden - Kawasaki Road Racing (Kawasaki ZX-10R) Formula Xtreme
10.- Aaron Gobert - Graves Yamaha (Yamaha YZF R1) Formula Xtreme

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist