Ducati Marlboro a Le Mans

I stroj Ducati Desmosedici zaznamenal při testech v Jerezu zlepšení v problémových oblastech. Nyní tým doufá, že se vrátí loňské úspěchy.

Loris Capirossi (Ducati Marlboro)
Během testů v Jerezu jsem se naučil několik důležitých věcí a doufám, že nám v budoucnu pomohou. I když tento okruh není můj oblíbený, dokázal jsem na něm v minulosti vyhrát. Je to velmi na brzdy a akceleraci, není to hodně legrace pro jezdce. Dvě zatáčky které mám rád je první zatáčka a zatáčka Musee, to jsou zatáčky, které jsou pro jezdce velkou zkouškou. Pracujeme na zlepšení GP4 právě v rychlých zatáčkách a já si myslím, že v této oblasti jsme udělali velký pokrok. Jsem proto uvolněný a soustředěný. Opravdu se krok po kroku pohybujeme kupředu.
Troy Bayliss (Ducati Marlboro)
Je opravdu dobrá zpráva, že byl na okruhu opraven povrch. Minulý rok byla dráha v dešti kluzká a já skončil po smyku mimo dráhu. Le Mans je dobrý okruh, ale na konci dne jsou všechny okruhu stejné. Závodní okruh je závodní okruh. Vždy se jen snažíte ho projet co nejrychleji umíte.
Corrado Cecchinelli (technický manažer Ducati Marlboro)
Myslím si, že nový motocykl je již lepší než ten loňský. GP4 pracoval dobře během zimních testů ve Valencii, který je hodně podobným okruhem na brzdy a akceleraci. Motocykl sice ještě není tak dobrý v rychlých zatáčkách, ale zase je dokonalý v pomalých zatáčkách. Nyní pracujeme na zvýšení důvěry v předek motocyklu, aby naši jezdci mohli opravdu nebojácně vjet do rychlých zatáček. Během testů v Jerezu jsme pracovali na rozdělení hmotnosti, motorovém výkonu a nových pneumatikách Michelin.
Livio Suppo (ředitel Ducati Marlboro)
Jerez nebyl snadný, ale při závodech přijdou víkendy jako tento. Hlavní věc je, že v týmu zůstala vysoká morálka a my si nakonec odnesli z Jerezu několik pozitivních věcí. Například vysokou rychlost Troye za mokra nebo to co jsme se naučili při následných testech po závodě. Rozhodli jsme se znovu ukázat vysokou rychlost, kterou jsme předváděli vloni na mnoha okruzích.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist