Drama ve Schleizu

Na okruhu ve Schleizu, kde se konalo Mistrovství Evropy, došlo ve čtvrtém kole závodu sidecárů k dramatické situaci, po které byl závod zrušen.

Závod třídy Sidecare byl přerušený ve čtvrtém kole, kdy ze stroje Martiena a Tonniho Gilse vytekl olej. Za nimi těsně jedoucí Tom Hanks se spolujezdcem Philem Biggsem nestačili zareagovat a najeli na olejovou skvrnu. Následovalo roztočení sidecaru a jeho katapultaž (viz foto na titulní straně). Posádka kolizi sice zvládla bez vážnějšího úrazu, Tom Hanks byl však převezen do nemocnice k vyšetření poraněného lokte.
Po úpravě okruhu a odstranění olejové skvrny se mělo pokračovat v závodě, jezdci se však shodli na tom, že trať není dokonale očištěná od oleje a je tedy nebezpečná. Závod byl následně zrušen.
Pořadí po třech započítaných kolech bylo následující: Vedli Tim a Tristan Reevesové, druzí jeli Webster s Woodheadem, třetí byli Martien a Tonnie Gilssové, čtvrtí Hanks s Biggsem a pátí Päivärinta s Wallem. Náš Tomáš Foukal a Jiří Pertlíček byli po třech kolech klasifikováni na desátém místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist