Dnešní testy na třech frontách

Na třech kontinentech, ve třech státech se dnes testuje. Stručné shrnutí najdete uvnitř článku.

Austrálie Tovární tým Suzuki Racing absolvoval druhý den testů na okruhu Phillip Island. Po intensivním testování má tým nyní volný den před závěrečným dvoudenním testem. "První test s novým motocyklem jsme měli v Sepangu před pár týdny", říkal dnes manažer týmu Garry Taylor. "Nyní máme opět novější motocykl a tak zde nejsou důležité jednotlivé časy, ale postupný vývoj motocyklu."
Tým Suzuki pokračuje v testování ve čtvrtek a v pátek.
USA Na okruhu California Speedway v americké Fontaně proběhnou dnes a zítra v noci našeho času testy několika týmu ze šampionátu AMA Superbike. Testovat budou například týmu Suzuki včetně továrního týmu, ale i tovární tým Ducati Austin se svou hvězdou Anthony Gobertem.
Zpráva z Fontany hovoří o chladném a větrném počasí bez deště.
Španělsko Další z testů se v těchto dnech odehrává ne španělském okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie, kde si dráhu pronajala továrna Aprilia. Po okruhu se za nejlepším nastavením honí vedle jezdců NO. ONE, tedy jezdců třídy MotoGP Colina Edwardse a Noriyuki Hagy také několik jezdců třídy 250 ccm a 125 ccm. Z čtvrtlitrové kubatury to jsou Fonsi Nieto, Toni Elías, Manuel Poggiali, Randy De Puniet, Franco Battaini, Hugo Marchand, Erwan Nigon, Sylvain Guintoli, Héctor Faubel a Joan Olivé.
Dnešní testy zpestřil španělský pilot Toni Elías, který havaroval a Manuel Poggiali jenž havaroval dokonce dvakrát. Třídu 125 ccm zde zastupují Héctor Barbera, Pablo Nieto, Youichi Ui a Gino Borsoi. Zajímavostí jistě je zpráva ze Španělska, která hovoří o tom, že všichni jezdci třídy 125 ccm dnes dosáhli shodného času 1:41,9.
Časy na jedno kolo jezdců třídy 250 ccm:
1.- Randy de Puniet - 1:37.7 (43 kol)
2.- Franco Battaini - 1:38.1 (40)
3.- Manuel Poggiali - 1:38.4 (52)
4.- Joan Olive - 1:38.8 (65)
5.- Fonsi Nieto - 1:38.9 (54)
5.- Héctor Faubel - 1:38.9 (72)
7.- Toni Elías - 1:39.0 (74)
8.- Hugo Marchand - 1:40.5 (60)
9.- Sylvain Guintoli - 1:41.5 (60)

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist