Divoký mladík Melandri

Marco Melandri má i přes svůj věk na kontě již mnoho závodů Grand Prix, přesto dokáže někdy nečekaně překvapit.

Celkem osm jezdců nedokončilo ve Španělsku závod třídy MotoGP. Mezi těmito jezdci byl i tovární pilot Yamahy Marco Melandri z Itálie, který se dravou jízdou, celkem bez větších problémů, dostal i přes úřadujícího Mistra Světa Valentina Rosiho až na třetí pozici, jenž po několika kolech bezpečně ovládal. Pak však přišlo devatenácté kolo a s ním i krátkodobá nekoncentrovanost italského mladíka, která vyústila v nedobrovolné opuštění motocyklu.
“Jsem velmi zarmoucený, zvláště kvůli mému týmu a kvůli Yamaze, protože všichni odvedli obrovskou práci,“ říkal smutný hrdina japonské továrny Yamaha. “Těsně před závodem jsme pozměnili nastavení motoru, aby vše za mokra fungovalo lépe. Během závodu vše opravdu vypadalo velmi dobře. V závodě jsem dokonce nejezdil s maximem na plynu. Postupně jsem během závodu zlepšoval své časy, přesto jsem nechtěl riskovat. Můj pád je hanba, ale motocykl vypadal o hodně lepší než minulý rok. Je to skutečné plus.“
"Je to velké zklamání," říká o závodě MotoGP šéf týmu Fortuna Gauloises Tech 3 pan Hervé Poncharal. "Pokud máte svého jezdce osm kol před cílem na třetím místě s desetisekundovým náskokem na nejbližšího pronásledovatele, nečekáte, že vše takto dopadne. Nejsem spokojený. Měli jsem motocykl na mokré podmínky dobře připravený a věděli jsme, že pokud bude pršet i v závodě, můžeme myslet hodně vysoko. Vše vypadalo dobře. Marco ukázal, že má potenciál skončit mezi třemi nejlepšími jezdci. Je ještě mladý a tak musím rychle na vše zapomenout a dívat se dopředu."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist