Divné výkony Kawasaki

Jeden jezdec na konci výsledkové listiny, druhý jako jediný závod nedokončil. To je výsledek víkendu v Estorilu v podání továrního týmu Kawasaki.

Pět kol před koncem zničený Andrew Pitt přenechal svou pozici jezdcům Protonu Jeremy McWilliamsovi a Nobuatsu Aokimu. Australský jezdec od poloviny závodu bojoval s vadnoucím výkonem své Kawasaki ZX.-RR a se stále menší přilnavostí zadní pneumatiky. Pitt se v první polovině závodu snažil závodit s jezdci Suzuki a Protonu, nakonec vyšel z tohoto souboje jako poražený, když za svými zády nechal pouze Davida De Geu na novém stroji Harris WCM.
"Motocykl byl dobrý a já si od začátku myslel, že mohu stačit rychlostí na skupinu, ve které jsem jel," říkal po závodě Mistr Světa Supersport z roku 2001. "Ale v poslední části závodu jsem nemohl vyjíždět ze zatáček, odešla mi postraní přilnavost zadní pneumatiky," doplnil australský jezdec a přidal, že závod byl dobrý, a že se cítil dobře.
Druhý jezdec týmu Garry McCoy zažil průměrný den na okruhu na němž v minulosti slavil úspěchy. Zkušený Australan začal na 22. místě, ale nikdy během závodu se nedokázal dostat do správné, závodní rychlosti. Nakonec Garry odstoupil ze závodu v době, kdy cílem závodu projížděla dvojice Capirossi-Gibernau. Dle tiskového prohlášení týmu odstoupil McCoy poté co ho znenadání zaplavila sprška vody.
"Pár kol před cílem mě zaplavila velká sprcha vody a já si vůbec nebyl jistý odkud to přišlo," říkal McCoy. "Teplota vypadala dobře, ale já se bál, že voda může prosakovat na pneumatiku. Je to velký rozdíl od toho, kdy jsem zde vyhrál. Nedokončit závod bylo je velmi těžké. Tým pracoval celý víkend velmi usilovně, ale stále jsem měl několik problémů. Od začátku závodu jsem neměl dobrou přilnavost zadní pneumatiky. Nesnáším, když nedokončím závod, doufám, že v Riu již bude vše dobré."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist