Den "D" pro Rossiho se blíží

Den, na který čeká celý svět se blíží, Valentina Rossiho již od prvního testu stroje Yamaha YZR M1 dělí doslova pouze hodiny.

Téměř tří měsíce poté, co oznámil své zběhnutí od továrny Honda, uskuteční Mistr Světa Valentino Rossi svůj dlouho očekávaný debut v sedle továrního motocyklu Yamaha YZR M1. Vše se odehraje na okruhu Sepang v Malajsii, kde má továrna Yamaha okruh rezervovaný ihned po skončení testů Hondy a dalších továren, které na Sepangu testují v těchto dnech.
Stále ještě 24 let starý italský jezdec žijící v Londýně nemohl usednou do sedla motocyklu týmu Gauloises Fortuna Yamaha dříve, kvůli zákazu od továrny Honda, které Rossi až do posledního dne loňského roku patřil. Nyní tedy zbývají Rossimu tři měsíce na aklimatizaci a testování před startem prvního závodu, který se jede v polovině dubna na okruhu Welkom v Jihoafrické Republice.
Továrna Yamaha naposledy vyhrála jezdecký titul Mistra Světa v nejprestižnější třídě v roce 1992, když svou poslední korunu slavil velikán Wayne Rainey. Nyní tedy Yamaha vzhlíží k umění Valantina Rossiho, který by jí dávno zašlou slávu měl opět obstarat.
Ital má k tomuto boji o slávu pro Yamahu jistě ten nejlepší rodokmen, vždyť poté, co získal tituly s Aprilii ve třídách 125 a 250 ccm, přestoupil k továrně Honda, u které během cesty za třemi tituly získal celkem 33 vítězství v závodech nejsledovanějšího šampionátu světa.
Zda se dokáže porovnat Valentino Rossi se svou Yamahou a vkročit úspěšně do boje s těmi nejlepšími stroji značky Honda, nám ukážou již časy z nadcházejících testů na Sepangu, které lze jednoduše porovnat s časy, jenž zde dosahují jezdci na strojích Honda RC 211V.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist