Checa nakonec v Top Ten

Na problémy s motocyklem Yamaha upozornil po závodě MotoGP ve Welkomu španělský jezdec Carlos Checa.

Poté, co se kvalifikoval až na konec čtvrté řady, prožil španělský jezdec Carlos Checa velmi těžký závod, ve kterém bojoval především se svými kolegy na motocyklech Yamaha. Norick Abe, z týmu Fortuna Gauloises Tech 3, dokázal nakonec těsně Checu porazit, zatímco Marco Melandri, ze stejného týmu jako Abe, skončil na jedenáctém místě o necelých pět sekund za Carlosem.
"Celý víkend jsem bojoval v hledání dobrého nastavení a v nalezení kvalitní pneumatiky," postěžoval si po závodě Carlos Checa. "Když byl motocykl šikmo, tak jsem neměl dost přilnavosti. To je věc, kterou se snažíme stále zdokonalovat. Když si nejsem jistý přilnavostí, je můj výjezd ze zatáček příliš pomalý. Když jsem dojel Abeho, jel jsem na hranici, ale neměl jsem dostatečnou důvěru. Nicméně tohle byl teprve první závod, ještě se můžeme zlepšit. Musíme analyzovat proč tomu takto bylo a postupně vycvičit cit s motocyklem. Těším se na závodění do Jerezu, uvidím co se stane tam."
"Carlos bohužel bojoval celý víkend a neabsolvoval dobrý úvodní závod," říkal Checův šéf týmu Davide Brivio. "Můžeme se z toho, ale poučit, překontrolovat co je špatné a pokusit se dostat jet v Grand Prix v Jerezu mezi nejlepší. Myslím si, že má schopnosti dostat se kupředu co nejrychleji."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist