Chcete začít závodit?

Malou informaci pro zájemce o závodění se silničním motocyklem Vám poskytuje pan Milan Hercík z HEMI Racing Teamu.

Zažil jsem slavné i horší doby tohoto sportu, jelikož jsem sám závodil a nyní jezdí můj syn (sortproductiony, 600 SSP a volnou). Trápí mě nyní hlavně to, že více jezdců odchází než přichází. Mnoho kluků, kteří by rádi jezdili se domnívá, že musí mít spoustu peněz, aby mohli jezdit závody. Samozřejmě je pro někoho moc peněz i částka, kterou uvedu níže. Když jsem jezdil já, dávali jsme všechny peníze co jsem vydělal já i můj táta do závodů a dnes toho nijak nelituji. To co se dá zažit na závodní trati i mimo ni za to stojí, i když vím že to jsou peníze z kterých nic jiného není. Nyní uvedu příklad ze Sportproductionů, kolik to vlastně stojí, když chci závodit (ne zatím vyhrávat). Motorka se dá pořídit cca za 35 - 40 000,-Kč. Kombinéza, boty a helma (kombinéza a boty mohou být starší, helma by měla být nová a dobře sedět) cca 17 000,- Kč. Sezóna přijde zhruba na 40 - 50 000,- Kč pokud pojedeš všechny závody.
Pokud chceš jezdit do 3. místa je to všechno x 2. Domnívám se, že není žádný jezdec, který by v začátcích nepomohl radou nebo odmítl z nafoukanosti se bavit s jezdcem, který začíná.
Snad tím někomu pomůžu se rozhodnout být závodníkem, mít na co vzpomínat a nepřerazit se v běžném provozu o nějaké auto nebo strom. HEMI Racing Team
Milan Hercík starší
Email: hercik.milan@tiscali.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist