Češi ve Vallelunze

V prvním závodě Mistrovství Evropy silničních motocyklů, který se koná o tomto víkendu v italské Vallelunze, se představí solidní enkláva českých závodníků.

Podívejme se v krátkosti do startovní listiny prvního závodu Mistrovství Evropy, který se jede na italském okruhu Vallelunga. Náš pohled samozřejmě směřujme především na české zástupce. Předem se omlouvám fanouškům třídy Supersport, ale pořadatel závodu nedodal startovní listinu této třídy.
125 ccm:
Se startovním číslem #8 nastoupí do závodu brněnský Igor Kaláb, který letos závodí na Hondě německého týmu RZT Repsol.. Vedle Kalába to bude již tradičně druhý „němec“ Václav Bittman (Honda – BRC Racing Team), který poveze své tradiční startovní číslo #36. Nyní k nováčkům této třídy, kteří pojedou s naší vlajkou. Předně si řekněme, že se startovním číslem #77 pojede Aprilii italského týmu Gold Racing Markéta Janáková, dále se ve Vallelunze představí žhavý kandidát na titul Mistra ČR této třídy Karel Abrahám, který v barvách týmu Cardion AB Moto Racing vozí na své Hondě číslo #44. Nyní pro někoho překvapení, pro jiné již známá věc: v barvách týmu OMV Team Hanusch se představí se startovním číslem #29 Patrik Ertl a se startovním číslem #81 Patrik Vostárek. Řekněme si také, že na seznamu 53. jmen nechybí ani jméno svěřence naší legendy Bohumila Staši sr. Thomase Mayera, který jede Aprilii týmu Mayer Racing Passau.
250 ccm:
V této třídě budeme mít na startu dva zástupce. Tím prvním je tradičně Radomil Rous, který ovšem bude mít své číslo #8 tentokrát namalované na motocyklu Aprilia týmu Campetella Racing. Druhým zástupcem je šlapanický Michal Filla, jenž letos poveze své číslo #55 opět na motocyklu Yamaha připravovaném týmem Šramek Racing Promotion. Startovní listina třídy 250 ccm čítá celkem 32 jmen, některá již v Evropě hodně známá, některá naopak neznámá. Jedno jméno nás, ale zřejmě ještě zaujme. Tímto jménem je se startovním číslem #16 Vladimír Častka, který se po rozpadu svého snu o velkém týmu v Mistrovství Světa vrací do sedla motocyklu.
První závod Mistrovství Evropy silničních motocyklů začíná v pátek svými prvními volnými tréninky. O průběhu tréninků, ale i samotných závodů, budete mít na těchto stránkách možnost získávat pravidelné informace. Někdy v příštím týdnu by mělo zásluhou www.WladaFotos.com dojít i k zveřejnění fotogalerie z tohoto závodu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist