Čech Haskovec poráží továrny

Vincent Haskovec zvítězil v kvalifikaci na další závod amerického šampionátu Formula Xtreme. Co řekl včera v podvečer naleznete v tomto článku.

Český pilot Vincent Haskovec, jezdec týmu Valvoline EMGO Suzuki, zvítězil v kvalifikaci va dnešní závod třídy Formula Xtreme. Na okruhu, na kterém by se v příštím roce měl konat závod Grand Prix, nejprve obsadil druhé místo ve volném tréninku, když nestačil pouze na továrního jezdce Hondy Miguela DuHamela. Odpoledne mu již okruh Barber Motorsport Park v americkém státu Alabama, přinesl jen to největší radost. Dnes se tak postaví při startu závodu, který se koná v 23:00 našeho času, na pozici označenou jako Pole Position.
"Získat první pozici je vždy velmi velké, zjistíte tak, že jste nejrychlejší," říkal Haskovec po úspěšné kvalifikaci. "To rychlé kolo bylo pro mě úžasné. Když jsem se vrátil, každý se radoval. Bylo to velké nejen pro mne, ale i pro celý tým. Opravdu jsem to potřeboval, chci říci velké díky Michelinu, jejich pneumatiky pracovali opravdu dobře. Na tomto okruhu jsme v zimě testovali a myslím si, že mi to hodně pomohlo. Jsem tak v porovnání s jinými týmy konkurenceschopnější."
Vincent Haskovec je v týmu, který společně s továrním týmem Ducati jako jediný využívá plnou podporu francouzského výrobce pneumatik Michelin. Vedle speciální pneumatiky na kvalifikaci, nalezl Haskovec během kvalifikace i soubor, který by měl být dobrý pro závod dlouhý 17 kol. Nový okruh u města Birmingham je specifický na své těžké části, náročné na akceleraci.
"Moje nastavení motocyklu je opravdu, opravdu dobré," pokračoval český jezdec. "Nevím co udělá počasí, ale pokud zůstane takovéto, mohu říci, že mám motocykl na vítězství."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist