Carlos Checa smutným hrdinou

Španělský jezdec Carlos Checa se kvůli poruše stroje stal smutným hrdinou španělské Grand Prix.

"Ztratil jsem velkou příležitost docílit dobrý výsledek," byla první slova pro média od zklamaného Carlose Checy, který ve své domácí Grand Prix jako první jezdec pro poruchu stroje odstoupil. "Závod vypadal z mého pohledu dobře, motocykl pracoval dobře, předjel jsem několik lidí a cítil jsem, že mám dobrou rychlost. Opravdu jsem věřil, že mohu dosáhnou na dobrý výsledek a tak jsem nemohl uvěřit tomu, že motor zhasl."
Stroj Yamaha YZR M1 tentokrát odmítnul poslušnost a již po několika kolech poslal španělského pilota do role diváka, který to nemohl unést a před zraky mnoha televizních diváků to dával náležitě najevo. "Cítil jsem se velmi zklamaný a to i kvůli všem lidem v týmu, kteří pracovali velmi dobře," dodal jezdec. "I když má pozice na startovním roštu nebyla dobrá, časy byly s velmi těsnými rozdíly. Tvrdě jsem pracoval na získání dobrého pocitu na motocyklu. Ale nemá cenu mluvit o tom co by mohlo být," pokračoval jezdec jenž se nyní chce soustředit na další závod, ve kterém doufá v lepší výsledek.
Zklamaný byl i šéf týmu Fortuna Yamaha pan Davide Brivio. "Je to pro Carlose smutné, jsem kvůli němu dost zarmoucený, protože si myslím, že mohl skončit na pódiu," říkal Brivio. "Jeho příprava na tento víkend byla velmi dobrá, našli jsme dobré nastavení motocyklu a Carlos dobře jezdil. Nyní tedy doufáme v dobrý výsledek v Le Mans," dodal Brivio a upozornil na nadcházející testy Yamahy na okruhu Mugello, které se jedou ve středu a ve čtvrtek. "Máme několik nových věcí na vyzkoušení před závody v Le Mans a Mugellu," končil Brivio.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist