Camel Honda

Max Biaggi sice oproti poslednímu závodu zaznamenal zlepšení, přesto opět nedosáhl na pódiové umístění, Makoto Tamada byl rád, že vůbec viděl v Assenu cíl.

Max Biaggi (4. místo)
Dnes ráno jsme zlepšili naší situaci a ačkoliv tomu časy neodpovídaly, věděl jsem, že mohu jet rychleji. Musím poděkovat Hondě, která mi pomohla vyřešit problém. Věřil jsem ve své schopnosti a do závodu jsem dal všechno. Měl jsem dobrý start z posledního místa ve čtvrté řadě a poté jsem bojoval s velkým rizikem, když jsem například dvě kola před koncem dvakrát vyjel v rychlosti okolo 270 km/h do trávy. Po těch dvou dnech kvalifikací je pro mne čtvrté místo dobrým výsledkem, ale doufám, že v Riu budu schopný bojovat o vítězství.
Makoto Tamada (12. místo)
Měl jsem velké chvění zadního kola a to se během celého závodu zvětšovalo. Musíme se podívat na údaje, abychom získali nějaké informace. Jsem však přesvědčený, že bylo důležité dokončit závod, protože dostáváme informace o stavu pneumatik. Nyní bych chtěl mít v Riu štěstí, protože ten okruh mám velmi rád, a protože mám odtamtud dobrý výsledek. Udělám vše nejlepší pro dobrý výsledek.
Sito Pons (šéf týmu Camel Honda)
Byl to důležitý závod a pokud uvážím všechny problémy, které jsme měli během prvních dvou dnů, myslím, že jsme dosáhli i na dobrý výsledek. Od kvalifikace jsme nalezli trochu lepší nastavení a tak mohl Max v závodě jet trochu lépe. Jsem spokojený, že do posledních metrů závodu jsme byli schopni bojovat o pódium. Data shromážděné z tohoto závodu by nám měly pomoci ke zlepšení před závodem v Riu, který se koná již další víkend. Budeme se snažit dostat Maxe do pozice, ze které to bude mít nejlepší v boji o pódiové umístění.
Gianluca Montiron (manažer Makoto Tamady)
Neměli jsme dostatečný čas na nastavení motocyklu a připravit ho na nový materiál, který nám poskytl Bridgestone. Věděli jsme, že nejsme nejlépe připraveni, ale bylo důležité dokončit závod a nashromáždit tím více důležitých informací, které nám pomohou v pokroku. Makoto odvedl nejlepší práci, jakou mohl. Věděli jsme, že budeme muset učinit mnoho práce a víme, že tak budeme muset činit i nadále. Těším se na závod v Brazílii, kde jel Makoto v loňském roce velice dobře.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist