BSB - Oulton Park International

Dokonalý úspěch týmu Rizla Suzuki. Yukio Kagayama získal v Oulton Parku double, zatímco jeho týmový kolega John Reynolds dokončil dnešní závody dvakrát na druhém místě.

British Superbike - 1. závod
Japonský jezdec Yukio Kagayama zvítězil v prvním závodě třídy Superbike, který se dnes jel na okruhu Oulton Park International, kde pokračovalo čtvrtým kolem národní mistrovství Velké Británie. Kagayama zanechal za svým strojem o pouhých 0,122 sekundy svého týmového kolegu Johna Reynoldse, který tak dokonal úspěch týmu Rizla Suzuki. Jako třetí projel cílem již se ztrátou 19,521 sekundy Michael Rutter s motocyklem Honda CBR 1000RR.
Do závodů na Oulton Parku zasáhla také dvojice jezdců týmu Renegade Ducati. Ovšem Noriyuki Haga musel již po šestí kolech ze závodu odstoupit pro ulomenou řadící páku, zatímco jeho kolega Leon Haslam skonči po divokých kotrmelcích v hromadě slaměných balíků.
British Superbike - 2. závod
Jezdci týmu Rizla Suzuki opět ovládly závod a opět se radovali z prvních dvou míst. Dokonalý úspěch zaznamenal Yukio Kagayama, který svého kolegu Johna Reynoldse tentokrát porazil o 0,124 sekundy. I ve druhém závodě se z třetího místa radoval Michael Rutter, který opět dokončit s větší ztrátou (13,571).
Jezdci týmu Renegade Ducati byli ve druhém závodě úspěšnější, když Haslam dojel na šestém místě (+23,188) a Haga uzavřel první desítku (+34,001).
V celkovém pořadí vede John Reynolds (167 bodů) před Michaelem Rutterem (149) a Yukio Kagayamou (128).
British Supersport
Karl Harris potvrdil vítězstvím svou vedoucí úlohu v šampionátu šestistovek, když na druhé místo odsunul o 0,535 sekundy Michaela Lavertyho a na třetí o 9,880 sekundy Jay Vincenta.
Na čele šampionátu je Michael Laverty (71), který však má pouze jediný bod náskoku před druhým Karl Harrisem (70). Třetí je Jay Vincent (59).
British Superbike Championship pokračuje 21. - 23. května na okruhu Mondello Park.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist